– Det ligger mye verdiskaping i produksjon

Publisert 22. september 2017

LMI var invitert til Produksjonsdagen 2017, som ble arrangert i går.

SNAKKET OM LMI: Monica Larsen fortalte om LMI sitt arbeid for produksjonsselskapene under Produksjonsdagen 2017.

I går inviterte Norges Farmaceutiske Forening til Produksjonsdagen 2017 på OCCI. Dagen ble arrangert for alle som jobber med eller er interessert i farmasøytisk produksjon og LMI var invitert for å holde innlegg for de 120 deltakerne.

– LMI er bransjeforeningen for legemiddelindustrien, og blant våre medlemmer er det 11 produksjonsbedrifter. Bransjen vår har en eksport på over 14 milliarder kroner og det meste av dette kommer fra produksjonsbedriftene. I tillegg står de for 2/3 av alle ansatte i legemiddelindustrien, sa Monica Larsen, seniorrådgiver i LMI.

Larsen kunne fortelle at medlemsmassen både består av produksjonsselskaper som har vært lenge på arenaen, men også nye selskaper som har kommet opp.

– Det som er gledelig, er at disse selskapene har vært konkurransedyktige selv om trenden har vært å ikke satse på produksjon i Norge. På tross av dette har de klart å bygge seg opp, og det er veldig gledelig, sa hun.

LMI har jobbet politisk for å bedre rammevilkårene for industrien, gjennom blant annet innspill til industrimeldingen og til den kommende stortingsmeldingen for helsenæringen.

– Kunnskapsbaserte næringer blir helt sentralt for Norge i fremtiden. Derfor har vi lagt inn et sterkt signal, i vårt innspill, om at produksjon må være en sentral del av den nye meldingen. Produksjon genererer arbeidsplasser, eksportinntekter og er en essensiell del av verdikjeden som er avgjørende for ny næringsvekst. Verdiskapingen ligger i produksjonen, sa Larsen.

Flere av LMIs medlemsselskaper holdt også innlegg under Produksjonsdagen, blant annet Curida, GE Healthcare, Norsk medisinsk syklotronsenter og Catapult Life Science.