Rydd skapet på TV2

Publisert 28. september 2017

LMI og samarbeidspartnerne jobber i september med Rydd skapet-kampanjen. Her kan du se video fra da vi besøkte bloggeren Casa Kaos, og fra da hun var gjest i God Morgen Norge på TV2. Tema: sikker oppbevaring av legemidler.

Kampanjen, som er et samarbeid mellom Legemiddelindustrien, Legemiddelverket, Apotekforeningen og Norsk Vann, gikk av stabelen for første gang i fjor, og med runde to nå store deler av september 2017. Vi har blant annet samarbeidet med bloggeren Casa Kaos, og hun stilte opp i studio i God Morgen Norge på TV2 sammen med Legemiddelverkets Steinar Madsen.

Se hele innslaget på TV2.no

Se video fra da vi besøkte Casa Kaos hjemme på Raufoss: Hvor mye kaos er det hos Casa Kaos

Les blogginnlegget hennes om kampanjen: Rydd skapet – redd liv
Les mer om kampanjen på Helsenorge.no

Her er noen råd til trygg oppbevaring

Oppbevar medisinene:

  • samlet på ett sted
  • utenfor barns rekkevidde
  • i vanlig romtemperatur, ikke på badet
  • gjerne et sted de kan låses inn
  • unngå direkte sollys
  • rydd jevnlig

Følger du disse rådene blir faren minst mulig for at små barn og andre har uhell med medisiner. Små doser av helt vanlige medisiner kan gi alvorlig forgiftning hos et barn.

Ikke oppbevar medisiner i nattbordskuffen, i veska, kjøkkenskuffen eller andre lett tilgjengelige steder – med mindre du er nødt til det av helsemessige årsaker. Feil oppbevaring (for eksempel høy temperatur) kan over tid påvirke kvaliteten på medisinene.

Følg oss på Facebook: facebook.com/ryddskapet/