Regjeringen gir enklere tilgang til reseptfrie legemidler - Legemiddelindustrien
Hopp til innhold

Windows: Hold 'Ctrl'-tasten nede. Trykk '+' for å forstørre eller '-' på tastaturet for å forminske tekst.

Mac: Hold 'cmd'-tasten nede. Trykk '+' for å forstørre eller '-' på tastaturet for å forminske tekst.

Regjeringen gir enklere tilgang til reseptfrie legemidler

Ordningen med «farmasøytutlevering» er nå vedtatt. LMI er svært positive til den nye ordningen.

Fra nyttår kan publikum få kjøpt reseptfrie legemidler på apoteket, og samtidig få utvidet informasjon fra helsepersonell på apoteket. Ordningen skal bidra til å gi befolkningen enklere tilgang til enkelte legemidler, samtidig som vi sikrer at det gis god veiledning i hvordan legemidlene skal brukes. Denne ordningen har tidligere blitt omtalt som farmasøytutlvering.

– Apotekene er et lavterskeltilbud for helsetjenester. De som jobber der har en viktig rådgiverrolle for å sikre bedre legemiddelbruk og bedre etterlevelse av behandling. Vi kan benytte kompetansen på apotekene bedre, slik at de kan bidra til riktig legemiddelbruk i befolkningen, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

LMI er svært positive til den nye ordningen.

– Vi har både forut for høringen og gjennom høringsprosessen gitt helhjertet støtte til denne ordningen. Den vil føre til at flere legemidler blir tilgjengelig uten resept, noe som er positivt både for forbrukeren og helsetjenesten. Forbrukeren får enklere tilgang til legemidler og helsetjenesten kan få redusert belasting som følge av at de legemidlene pasientene ellers hadde etterspurt blir tilgjengelige uten resept, sier Erling Ulltveit, seniorrådgiver i LMI.

Han mener både helseministeren og Legemiddelverket fortjener ros for arbeidet med ordningen.

– LMI er positive til at det er legemiddelprodusentene som skal foreslå risikominimeringstiltak for sine legemidler. For at en slik ordning skal bli vellykket er det avgjørende at det både er interessant for leverandørene at legemidlene blir reseptfrie og at forbrukerne blir kjent med tilbudet gjennom markedsføring. Vi både håper og tror dette vil fungere, og både helseministeren og Legemiddelverket fortjener roser for arbeidet de har utført her, sier han.

Les hele saken på Regjeringen.no:
Regjeringen gir enklere tilgang til reseptfrie legemidler

Kategorier: Nyheter LMI
Del: