– Dette kan bli den viktigste konferansen dere deltar på i år

Publisert 15. februar 2018

Over 230 deltakere var til stede da LMI arrangerte Partnership for Life som en del av Oslo Life Science.

– For andre gang er Partnership for life en del av Universitetet i Oslo sin store livsvitenskapskonferanse – en konferanse i vekst som i år har flere arrangementer over flere dager. Tusen takk til UiO som har invitert oss inn som partner. Jeg er også veldig glad for å arrangere en konferanse som Partnership for life, der partnerskap mellom forskere i akademia og ansatte i industrien kan oppstå. Det er viktig at vi skaper en kultur for samarbeid mellom det offentlige og det private, sa Karita Bekkemellem, administrerende direktør i LMI, da hun åpnet konferansen på Latter i går.

Viktig konferanse

Dette er fjerde gang Partnership for Life arrangeres, og i år er det LMI sammen med Abbvie, Bayer, AstraZeneca, Pfizer og The Life Science Cluster som står bak konferansen. Over 230 deltakere hadde møtt opp for å få presentert det norske økosystemet som bygges for livsvitenskap i Oslo og høre globale suksesshistorier fra både Norden og resten av Europa.

– Dette kan bli den viktigste konferansen dere deltar på i år. Som vi så i videoen er veien fra idé til produkt for legemidler lang. Den krever samarbeid, infrastruktur og ressurser. I Norge scorer vi høyt på forskningskapasitet, men vi kommer til kort når det gjelder kommersialisering, sa Anne Grosvold, som var ordstyrer for konferansen.

THE LIFE SCIENCE CITY: Per Morten Sandset, viserektor ved UiO, fortalte om planene til universitetet.

Samtidig som konferansen pågikk på hovedscenen på Latter pågikk nemlig en parallellsesjon, ledet av Inven2, med partnering-møter. Der hadde forskere, investorer, oppstartsselskaper og legemiddelselskaper mulighet til å treffes og nettverke med hverandre. Totalt ble nær 40 møter arrangert her.

Livsvitenskapsbyen Oslo

En av aktørene som jobber for å gjøre Oslo til «the life science city» er Universitetet i Oslo. På statsbudsjettet for 2018 fikk Universitetet 50 millioner kroner i startbevilgning til livsvitenskapsbygget – Norges største forskning- og undervisningsbygg.

Viserektor ved UiO, Per Morten Sandset, fortalte om UiOs arbeid med å bygge «The life science city».

– Det nye bygget vil gi oss en ny måte å samarbeide på, med studenter innenfor medisin, kjemi og molekylær medisin. Vi ønsker å forske på tvers, tilby kjernefasiliteter til studentene og ha interaksjon med både små og store legemiddelselskaper, sa han.

LMI kommer tilbake med flere saker fra Partnership for life-konferansen.