Høie besøkte Bayer og Pfizer

Publisert 20. mars 2018

Sist torsdag fikk helseministeren et godt innblikk i hvordan store legemiddelselskaper i Norge jobber, da han besøkte Bayer og Pfizer.

PRESENTASJONER: Helse- og omsorgsministeren fikk presentasjoner av både LMI, Pfizer og Bayer.

Sammen med LMI arrangerte de to selskapene møtet, hvor Bent Høie – og statssekretær Anne Grethe Erlandsen – møtte opp i Bayers lokaler på Skøyen med et stort følge fra departementet. Møtet var todelt: Første del til presentasjon og dialog, mens andre del var omvisning i Bayers lab.

– Vi ønsker en sterk industri i Norge, og dere representerer et område hvor vi ser et stort potensial, sa Bent Høie under åpningen av møtet.

LMI og selskapene presenterte seg selv og sine kjernesaker, med alt fra forskning og utvikling til offentlige anskaffelser. Hovedmålet var et fokus på samspillet mellom industri, akademia og myndigheter, men også de store selskapenes rolle i forhold til oppstartsselskapene, og skape verdier av forskningen – både for pasienter og samfunnet.

– Det er viktig at policyspørsmål tas gjennom bransjeforeningen, så det ikke oppstår mistanker om favorisering av enkeltfirmaer. Samtidig synes jeg det er viktig å møte selskapene, for å se og lære, sa statsråden.

Se også departementets facebooksider.

 

VELKOMST: LMIs Karita Bekkemellem og lederne i Bayer og Pfizer, tok i mot statsråden med følge da de sist torsdag kom på besøk i Bayers lokaler.