En av Norges beste arbeidsplasser

Publisert 21. mars 2018

Den internasjonale forskningsinstitusjonen Great Place to Work Institute (GPTW) har for tiende gang kåret AbbVie til et av Norges beste steder å jobbe. Også BMS kom godt ut.

AbbVie tok førsteplassen for tredje gang – i klassen for mellomstore bedrifter (50 – 199 medarbeidere). I tillegg til førsteplass i sin klasse i 2014, 2017 og 2018, kom AbbVie på andreplass i 2015 og 2016. Bristol-Myers Squibb (BMS) ble rangert på sjuendeplass i kategorien bedrifter under 50 medarbeidere.

Tillit til ledelsen, stolthet i jobben og opplevd fellesskapsfølelse er blant faktorene som måles. Rundt 200 virksomheter med til sammen omtrent 30 000 medarbeidere er med i kåringen.

«Mer enn en jobb»

Daglig leder for AbbVie i Norge, Lena Nymo Helli, er stolt av være en del av en arbeidsplass der det er høy grad av tillit mellom ledelsen og de ansatte, der de ansatte trives med arbeidet og sine kolleger, og er stolte av arbeidsplassen sin.

– Vi har et sterkt ønske om å utgjøre en forskjell, og må derfor gå foran og skape verdi, for pasientene, for samfunnet og for AbbVie. Dette er et løfte som skal virke som et kompass i alt vi gjør. Derfor sier vi at det å arbeide her er mye mer enn en «jobb». Å være en del av AbbVie skal bety noe for den enkelte fordi det vi driver med har en direkte virkning på folks liv. Hver dag skal vi bidra til bedre helse og livkvalitet til mennesker som lider av kroniske og alvorlige sykdommer. «Mer enn en jobb» betyr å være forpliktet til at alt vi gjør, skal gjøres med engasjement og lidenskap. Derfor jobber vi mye med å utvikle våre ansatte. Vi vil at selskapet skal være ikke bare et flott sted å jobbe, men også et sted for kontinerlig utvikling, faglig og personlig. Dessuten forsøker vi å legge godt til rette for at alle som jobber hos oss skal ha en fleksibel hverdag uten kjernetid på kontoret, sier Helli.

Stolte av jobben sin

Bilde av fem glade kolleger

STOLTE: I BMS har de klart å bygge en stolt og faglig sterk kultur. Fra venstre Hilde Bech, Margaret Brusletto, Cecilie Hoxmark, Linn Bjerke Svindal og Krister Nyløkken.

Når det gjelder BMS viser undersøkelsen at over 90 prosent av medarbeiderne er stolte av jobben sin og mener BMS Norge er et flott sted å arbeide.

– Vi er utrolig stolte over denne kåringen. BMS Norge er en forholdsvis liten del av et stort, multinasjonalt konsern, noe som i utgangspunktet kan være krevende. Samtidig har vi klart å bygge en stolt og faglig sterk kultur for det arbeidet som gjøres her hos oss lokalt. Jeg tror det er derfor vi har oppnådd gode resultater i denne kåringen, sier Hilde Bech som er administrerende direktør i BMS Norge.

Om selskapene

Bristol-Myers Squibb (BMS) er et globalt biofarmasøytisk selskap som prioriterer å utvikle og levere innovative legemidler for å hjelpe pasienter med alvorlige sykdommer. I tillegg tar de et større samfunnsansvar gjennom både globale og lokale samarbeid. BMS har de siste årene opparbeidet en sterk lokal organisasjon i Norge. I perioden 2013 til 2016 vokste BMS Norge fra 16 til 30 ansatte og var det raskeste voksende selskapet i den norske legemiddelbransjen i 2016. De har i dag et svært kompetent team av ansatte som jobber engasjert, fokusert og med stor grad av entusiasme. BMS er lokalisert på Lysaker rett utenfor Oslo.

AbbVie er et globalt, biofarmasøytisk selskap, som jobber med forskning og utvikling av innovative og avanserte legemidler til behandling av noen av verdens mest komplekse og alvorlige lidelser. Ved hjelp av ansatte med høy kompetanse og sterkt fokus på innovasjon, er selskapets mål å utvikle bedre behandlingsmetoder for pasienter med alvorlige lidelserinnenfor fire hovedområder: immunologi, onkologi, virologi og nevrologi. I Norge ligger hovedkontoret på Fornebu utenfor Oslo.