Dyrere å koble seg til EU-huben

Publisert 2. januar 2018

Det begynner å haste med å få 2D matrix-koder på pakningene og å koble seg opp til EU-huben. Vær obs på at tilkoblingsavgiften til EU-huben øker med 50% fra 15. januar 2018.

Det informerer EMVO om i et brev til alle (fremtidige) on-boarding-partnere. Alle selskaper som etter hvert skal laste opp og registrere sine 2D-matrix-koder i den europeiske EU-huben har kunnet gjøre dette siden mars i år. Det antas at rundt 2500 selskaper – MT-innehavere og parallelldistributerer – skal gjennom prosessen. Hele systemet må være på plass til 9. februar 2019, og siden dette haster blir det dyrere og dyrere jo lengre man venter.

EU-huben er knutepunktet for alle de nasjonale databasene.

– Dette gjør at selskapene skal slippe å koble seg til alle de nasjonale databasene. EU-huben er en router, ikke en database, og der lagres bare masterdata, fortalte Tobias Beer fra EMVO under Kvalitetsdagen 2017.

Prisen for å koble seg på avhenger av hvor mange MTer man er innehaver av (MAH), og den er også avhengig av når man kobler seg på. 15. januar 2018 stiger altså prisen.

 

Les brevet fra EMVO:

Letter of Announcement_On-boarding Fee

Les mer om prosessen rundt sikkerhetstiltakene mot falske legemidler:

Sikkerhetstiltak mot falske legemidler