Line Walen på plass i LMI

Publisert 6. oktober 2017

LMIs nye seniorrådgiver, med ansvar for feltet helseøkonomi, startet denne uken.

Line Walen kom fra stillingen som Director of Public Affairs and Communication i Roche. Nå er hun LMIs nye seniorrådgiver med ansvar for feltet helseøkonomi.

Hun er utdannet siviløkonom og har lang erfaring fra legemiddelindustrien. I tillegg til stillingen i Roche, der hun var i tre og et halvt år, har hun vært innom både BMS, Astra Zeneca, Pfizer og MSD. Hun har også jobbet med refusjonsvurderinger i Legemiddelverkets avdeling for legemiddeløkonomi.

– Jeg er veldig glad for å være på plass i LMI. Denne uken sender vi inn høringsinnspill om dokumentasjonsgrunnlag for metodevurdering av nye legemidler, og den nærmeste tiden vil gå til planlegging av helseøkonomisk fagdag som vi arrangerer i november, samt arbeid med utvalgene jeg har ansvar for, sier Walen. Hun har ansvaret for Helseøkonomiutvalget og utvalget for sjeldne sykdommer.

Walen gleder seg til å ta fatt på utfordringene på helseøkonomifeltet, og hun tror mer samarbeid er nøkkelen til å lykkes.

– Vi må sørge for at norske pasienter får rask og god tilgang til nye, effektive legemidler. For å klare dette må hele bransjen samarbeide tett, og det har jeg lyst til å bidra til, sier hun.

Walen har i årevis bidratt i bransjearbeid gjennom LMI, blant annet i helseøkonomiutvalget. Hun er gift, har to tenåringsdøtre og bor på Stabekk. Når hun ikke jobber liker hun å ta med familien til sommerhuset i den svenske skjærgården.