Norske løfteplakater spres i Europa

Publisert 2. mai 2018

Våre norske løfteplakater deles av både EFPIA og Vaccines Europe, med til sammen over 20 000 følgere.  Kristin Kittelsen fra GSK figurerer på én av dem, og er glad for at «lille Norge» kan bidra.

#WeWontRest-kampanjen går sin seiersgang i Europa – inkludert Norge – og vi deler hverandres innhold. Kampanjen er initiert og utformet av EFPIA, og det er opp til hvert enkelt land å tilpasse innholdet til sitt språk og med sine egne ansatte. Vaccines Europe er en del av EFPIA, og de har bedt LMI om å sende våre kollegers vaksine-løfteplakater på engelsk slik at organisasjonens følgere kan få med seg innholdet. Under Immunisation Week i forrige uke publiserte Vaccines Europe blant annet denne på Twitter: «Thank you, Kristin Kittelsen, for your #WeWontRest pledge.»

Kittelsen var ikke tvil om å stille opp da hun ble spurt.

– Jeg ville gjerne være med på å synliggjøre den viktige jobben GSK gjør på vaksinefeltet. Heldigvis har vi i Norge et godt etablert barnevaksinasjonsprogram, men fortsatt kan nordmenn bli mer bevisst på å vaksinere seg også i voksen alder.  Dette for å beskytte de som ikke selv kan få vaksine, for eksempel ved oppfriskning av barnevaksinene hvert 10. år og influensavaksine, eller for å beskytte seg selv gjennom for eksempel reisevaksiner, sier Kittelsen.

Hun understreker at på verdensbasis anslår WHO at det fortsatt er 19 millioner barn som ikke får de vaksinene de trenger.

– Selv om mye er oppnådd, gjenstår det dessverre fortsatt mye arbeid for at alle skal få lik tilgang på vaksiner, sier hun.

Kittelsen angrer ikke på at hun stilte opp på en løfteplakat.

– Jeg har fått mange positive kommentarer. Noen har også stilt spørsmål om vaksiner og vaksinasjon, noe som er ekstra hyggelig, smiler hun.

WeWontRest-kampanjen, som startet sommeren 2017, fokuserer på lidenskapen, engasjementet og kunnskapen til enkeltpersoner, team og selskaper i legemiddelindustrien som jobber med forskning og utvikling av nye legemidler. Den viser hvem vi er og hva vi bidrar med til pasienter og helsevesen både nå og i fremtiden.