Line Walen i debatt om «Medisinprofitt på blå resept»

Publisert 17. september 2018

I forrige uke deltok LMI i en paneldebatt arrangert av Studentersamfunnet i Bergen.

«De fleste er enige om at legemiddelindustrien er helt nødvendig for tilgang og utvikling av medisiner, men mener også at den krever for mye penger. Er det riktig at legemiddelindustrien skal kunne sette prisene så høyt de vil, når medisiner er livsviktig for mange? Bli med oss inn i en debatt hvor etikk og moral drøftes opp mot legemiddelindustriens behov for patenter, høye priser og ressurser til forskning

Det var bakgrunnen for debatten «Medisinprofitt på blå resept», som ble arrangert av Studentersamfunnet i Bergen i forrige uke.

LMIs seniorrådgiver Line Walen deltok i panelet, sammen med Embla Mathisen (leder i Changemaker Norge), Jostein Sandvik (avdelingsdirektør i juridisk og internasjonal stab i Patentstyret) og Baard-Christian Schem (fagdirektør i Helse Vest RHF).

– Debatten handlet mye om patenter, hemmelighold og kostnadsnivå. Det ble en god og åpen debatt om problemstillingene knyttet til tilgang. Vi fikk god mulighet til å ta ordet og fortelle om industriens side av saken. Jeg fikk også mulighet til å advare mot kjøp av legemidler på nettet samt fortelle om reglene for markedsføring, da vi ble anklaget for ting som ikke er lov i henhold til regelverket vårt, sier Line Walen.