Bekkemellem blant de 40 mektigste

Publisert 7. desember 2018

LMI-direktør Karita Bekkemellem kommer på 37. plass på listen over helse-Norges mektigste, foran både næringsministeren, forskningsministeren og direktøren i Helsetilsynet.

Det er Dagens Medisin som for tiende gang har kåret helse-Norges 100 mektigste, slik de gjør annethvert år. Juryen har bestått av Lisbeth Normann, Hege Gjessing, Nils Fredrik Wisløff, Torgeir Micaelsen og Anne Hafstad. Øverst på listen troner nok en gang helseminister Bent Høie, i år etterfulgt av statsminister Erna Solberg, departementsråd Bjørn-Inge Larsen, finansminister Siv Jensen og Helse Vest-direktør Herlof Nilssen.

Karita Bekkemellem er glad og stolt over å bli kåret til den mektigste fra næringslivet på helsefeltet. Alle de 36 plassene foran henne er tildelt personer i den offentlige forvaltningen.

– Det er gledelig at legemiddelindustrien igjen har fått en tung posisjon på denne maktkåringen. Dette gir inspirasjon til å stå på videre i arbeidet vi gjør for å være med på å ta samfunnsansvar, og å skape forståelse for de utfordringene myndighetene har med en stadig aldrende befolkning. Dette vil i framtida medføre både muligheter og utfordringer for politikerne og helseforetakene. Industrien skal være med og ta ansvar, levere trygg pasientbehandling, mer kunnskap inn i helse-Norge og bidra til næringsvekst og eksportinntekter, sier Bekkemellem.

Hun tror noe av suksessoppskriften er langsiktighet og samhold.

– Legemiddelindustrien jobber som en samlet bransje og mot langsiktige mål på vegne av hele helseindustrien. Det tror jeg er grunnen til at vi er der vi er i dag.