Nytt magasin om helsenæringen

Publisert 14. desember 2018

Torsdag 13. desember kom magasinet Helsenæring ut sammen med Aftenposten. Et magasin AbbVie står bak, og er svært stolte av.

– Et fruktbart samarbeid mellom helsenæringen og den offentlige helse- og omsorgstjenesten er en fremtidsnøkkel, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen, som preger forsiden av magasinet.

Daglig leder i AbbVie, Lena Nymo Helli, er stolt av det 12 sider lange magasinet som har et tema hun brenner for. Hun ønsker å nå folk flest, slik at mannen i gata kan forstå hvorfor Norge trenger en helsenæring.

– I magasinet forklarer vi hvorfor det er viktig med en helsenæring i Norge, og hvorfor vi ønsker å bidra til å bygge en helsenæring. Det er viktig for at vi skal få våre innovasjoner ut til pasientene. Hovedfokuset i magasinet er på innovasjoner, nye legemidler og forskning, og vi ønsker å få frem at Norge bør se på helse som en investering, ikke bare en kostnad. Vi er så klart stolte over å ha fått næringsministeren på forsiden, sier Helli.

Magasinet Helsenæring forteller om medisinske revolusjoner som kommer, det politiske arbeidet med en helsenæringsmelding, behovet for en bedre dialog om nye legemidler, om e-helse og om suksesshistoriene Sharelab, Spark Norway og Curida. Aktører fra begge sider av bordet og hele verdikjeden er representert. Seniorrådgiver i LMI, Monica Larsen, er intervjuet om veksten i norsk helsenæring, og LMI-direktør Karita Bekkemellem uttaler at helseindustrien kan bidra til å skape mange av de nye jobbene som Norge trenger i fremtiden.

For AbbVie som selskap har budskapet en dobbel verdi.

– Vår visjon er å gå foran, og skape verdi for pasienter og samfunnet. Da må vi jobbe for å bedre rammebetingelsene for vår industri. Det at myndighetene nå snakker om at helse gir dobbel gevinst betyr at vi er på vei til å skape et annet utgangspunkt for denne debatten. LMI har jobbet hardt for å få en egen stortingsmelding om helsenæringen. Den er heldigvis nå på vei, så dette magasinet er et innspill i arbeidet politikerne nå gjør, sier Helli.