Oslo Life Science 11.–14. februar

Publisert 19. desember 2018

Velkommen til Oslo Life Science – en konferanse for alle som er interessert i forskning, utdanning, innovasjon, næringsliv og politikk innen livsvitenskap.

Universitetet i Oslo er hovedarrangør av konferansen, og LMI er med som en av flere partnere, forteller seniorrådgiver i LMI, Monica Larsen.

– I år er det tredje gang vi er med på å arrangere Oslo Life Science, som er en god arena for legemiddelindustrien til å møte partnere i hele livsvitenskapsmiljøet. Dette har stor betydning for videre samhandling mellom industrien, akademia, sykehusene og oppstartsmiljøene, sier Larsen.

– Oslo er livsvitenskapsbyen

PROSJEKTLEDER: Norunn Torheim

I 2024 får Universitetet i Oslo (UiO) nytt livsvitenskapsbygg som skal bidra til verdiskaping og økt internasjonal konkurransekraft innen livsvitenskap. For å lykkes med det, må UiO samarbeide godt med kommune, sykehus og næringsliv også før bygget står ferdig, forteller prosjektleder for Oslo Life Science, Norunn K. Torheim i UiO:Livsvitenskap.

– Målet med Oslo Life Science-konferansen har helt fra starten i 2016 vært å skape en møteplass for alle som er interessert i forskning, utdanning, innovasjon, næringsliv og politikk innen livsvitenskap. Vi vil vise at det er i Oslo det skjer allerede – Oslo er livsvitenskapsbyen. Samtidig må vi også lære av andre steder, derfor har vi alltid med innledere utenfra som skal inspirere oss til å gjøre det enda bedre. Her har vi mange gode navn på årets hovedarrangement 11. februar. Fra å arrangere konferansen alene har vi nå flere interne og eksterne samarbeidspartnere, som LMI og Oslo universitetssykehus, som alle bidrar til at vi når målene med konferansen, sier Torheim.

LMIs Partnership4life

VIKTIG MØTEPLASS: Oslo Life Science og Partnership4life er viktige møteplasser for alle som interesserer seg for livsvitenskap, sier Monica Larsen.

Som en del av Oslo Life Science har LMI også i år sitt eget arrangement, Partnership4life. Dette arrangeres i samarbeid med noen av LMIs medlemsselskaper; Astra Zeneca, AbbVie, Bayer, GE Healthcare og Pfizer, samt klyngene Oslo Cancer Cluster, Nansen Neuroscience Network og The Life Science Cluster.

– Partnership4life skal ha fokus på innovasjons- og forskningssamarbeid, og kritiske faktorer som vil forløse innovasjon. I samarbeid med Inven2 blir det muligheter for én-til-én-speeddates, forteller Larsen.

Programmet er ikke helt klart enda, men datoen er klar – og den kan det være lurt å holde av: 13. februar 2019.
Oslo Life Science-konferansen går over flere dager og kan by på mye spennende. Foruten Partnership4life vil Monica Larsen spesielt trekke fram disse arrangementene som relevante for LMIs medlemmer:

11. februar:
• Hovedarrangement om helsenæring og mottakelse i Rådhuset
Helseminister Bent Høie vil blant annet snakke om den kommende stortingsmeldingen om helsenæringen.

12. februar:
• Young talents – career opportunities beyond academia

13. februar:
• Frokostmøte: Personalized cancer therapy

• Partnership for life 2019

14. februar:

• Bioteknologidagen 2019