LMI svarer på industriskepsis

Publisert 11. januar 2019
Karita Bekkemellem gir overlege Jon Henrik Laake svar på tiltale i et innlegg i Dagens Næringsliv i dag. Laake mener «kommersielle interesser må holdes på mer enn en armlengdes avstand».

– Jeg er ganske skuffet, men dessverre ikke så overrasket, over innlegget fra overlege Jon Henrik Laake i DN 7. januar, med tittelen «Hold de kommersielle unna sykehusene«. Dessverre henger en del gamle fordommer igjen i enkelte leger og sykehusavdelinger. Det er leit, rett og slett, skriver Bekkemellem i sitt innlegg «Gamle fordommer i nye tider«.

Innlegget til overlege Laake kom etter at Sveinung Stensland, helsepolitisk talsperson i Høyre, skrev et glitrende innlegg i DN 28. desember med tittelen «Helse-Norge har et kulturproblem».

– Norge vil mislykkes i å bygge en større helsenæring dersom
dagens mistenksomhet mot kommersielle aktører opprettholdes, skrev Stensland.

Også han svarer Laake i DN i dag.

– Overlege Jon Henrik Laake demonstrerer med sitt innlegg i DN 7. januar at vi trenger en kulturendring i helsesektoren. Bedre samarbeid med helsenæringen vil styrke alle sider av helsesektoren, også de som utvikler nytt utstyr, nye legemidler og metoder. Ingen andre står klare til å utvikle nye legemidler om ikke legemiddelindustrien gjør det, skriver Stensland.

Også rektor ved Universitetet i Bergen, Dag Rune Olsen, viser i et innlegg i DN 9. januar («Kulturproblemet løser seg, kapitalproblemet er neste steg») til at innstillinger som de Laake representerer var mer vanlige for 20-30 år siden.