Møt norske gründere på P4L

Norske gründere utvikler blodprøver som kan predikere risiko for sykdom og død, programvare som gjør at eldre trygt kan bo hjemme og avansert teknologi for å analysere tarmbakterier. Møt dem på Partnership for life (P4L).

Publisert 5. februar 2019

Norske gründere utvikler blodprøver som kan predikere risiko for sykdom og død, programvare som gjør at eldre trygt kan bo hjemme og avansert teknologi for å analysere tarmbakterier. Møt dem på Partnership for life (P4L).

Noe av poenget med konferansen Partnership for life er at norske oppstartsmiljøer, gründere og forskningsmiljøer kan møte de store internasjonale legemiddelselskapene – Big Pharma – med håp om fruktbare partnerskap. I helseindustrien er det en underskog av små oppstartsbedrifter med mange gode ideer som kan være løsningen på noen av fremtidens helseutfordringer. Forskning og utvikling krever samarbeid, tid, kompetanse og betydelige investeringer. Og samtidig som oppstartsselskapene er avhengige av hjelp for å kunne få produktene sine frem til markedet, er legemiddelindustrien avhengig av kunnskapen og grunnforskningen i oppstartsselskapene.

Blant de som ønsker å vise Big Pharma hva de har å by på, er de tre norske selskapene Age Labs, Bio-Me og Dignio.

Fra venstre: Espen Riskedal, Lars Dahle og Morten Isaksen. 

Kan predikere risiko for sykdom

Age Labs ledes av Espen Riskedal, og utvikler en ny type blodprøve som kan predikere enkeltindividers risiko for sykdom og død, og risiko for å utvikle aldersbetingede sykdommer. Ved bruk av ny teknologi og store epigenetiske datasett som går 45 år tilbake i tid, kan man i kliniske studier redusere kostnader, tid og antall pasienter. På Partnership for life forteller Riskedal mer om hvilke fordeler dette har for pasienter, sykehus og legemiddelselskaper.

Bakterieanalyser på nye måter

Bio-Me, som ledes av Morten Isaksen, er et resultat av 20 års forskning på ulike måter å påvise ulike bakterier i tarmen. Forskningen har ført til nye, patenterte måter å utføre bakterieanalyser på som reduserer kostnader og øker hastighet og detaljnivå. Med hjelp av big data – ca. 15 000 avføringsprøver og tusenvis av helseparametere – jobber de med å oppdage nye forbindelser mellom livsstil, genetikk og bakteriemønstre.

Medisinsk avstandsoppfølging

Dignio, som ledes av gründer Lars Dahle, er Norges ledende leverandør av medisinsk avstandsoppfølging, en tjeneste som innebærer at pasienter gjør medisinske målinger på seg selv hjemme mens helsepersonell følger opp resultatene og er tilgjengelige for støtte og omsorg via ulike kommunikasjonskanaler. Dignios plattform består av Dignio Prevent, en web-basert programvare spesielt utviklet for helsepersonell, MyDignio, en brukervennlig pasientapp, samt Dignios kliniske metodikk for avstandsoppfølging – alt utviklet i tett samarbeid med pasienter og helsepersonell.

Riskedal og Isaken holder innlegg på første pitch-sesjon kl 10.35, sammen med Miguel Forte fra Zelluna Immunotherapy, mens Dahle holder innlegg på andre pitch-sesjon kl. 13, sammen med Anne Catrine Trægde Martinsen i Imtech. Se hele programmet.

– Det er kjempegøy å vise fram kreativiteten og nyskapingsaktiviteten i norsk helseindustri. I tillegg blir det også mulig å møte mange flere selskaper gjennom en-til-en møtene under «speeddatingen» som arrangeres i tråd med møtet sier Monica Larsen, seniorrådgiver i LMI og prosjektleder for Partnership for life.