Jurist på plass i LMI

Ramona Melanie Eichenberger (37) er et nytt ansikt i LMI. Hun er utdannet jurist og skal blant annet jobbe sammen med seniorrådgiver Lars Alnæs på fagfeltet legemiddelreklame og bransjeregelverk.

Publisert 15. februar 2019

Ramona kommer fra Helsedirektoratet, hvor hun har jobbet i åtte år både i Spesialisthelsetjeneste- og folkehelsedivisjonen. I Helsedirektoratet jobbet hun med ulike rettsområder, fra de generelle helselovene som helsepersonell- og pasient- og brukerrettighetsloven, til mer spesifikke temaer som alkohol- tobakksskade- og abortloven.

Hun har også erfaring fra legemiddelindustrien, da hun arbeidet for Lundbeck under studietiden, og Shire etter fullførte jusstudier. I sin masteroppgave ved jusstudiet ved Universitetet i Oslo skrev hun om legemidler; reklame, sanksjoner og håndhevelse.

Jobben i LMI søkte hun fordi hun synes legemiddelindustrien er en interessant og viktig bransje for samfunnet.

– Dette er en bransje som får ufortjent mye kritikk. Vi er alle prisgitt legemiddelindustrien i løpet av livet; det være seg i form av vaksiner, ved lindring eller kurere sykdom. Jeg tror mange kritikere ikke reflekterer over dette. Legemiddelindustrien er dessuten en bransje som har mye kompetanse og stort potensiale for verdiskaping i samfunnet, blant annet i form av arbeidsplasser, innovasjon og utvikling, sier hun.

Ramona er halvt sveitsisk og bor nå i Oslo med samboer og tre små barn. På fritiden elsker hun å tilbringe tid med familie og sosialt samvær med gode venner. Hun liker også å reise og være på fjellet om vinteren.

Nå gleder hun seg til ny hverdag i LMI der hun skal bistå LMIs medlemmer.

– Med Ramona på laget styrker vi i LMI vår kompetanse. Vi får et sterkere faglig team på de ulike juridiske vurderinger som fortløpende pågår. Dette vil også styrke servicen til våre medlemmer. Vi gleder oss over å ha fått dyktige Ramona med i teamet vårt, sier direktør i LMI, Karita Bekkemellem.