Presentasjoner fra P4L

Det var mange spennende presentasjoner under Partnership for life, og nå er de fleste av disse tilgjengelige.

Publisert 1. mars 2019

Bilde av fire menn i et debattpanel
Fra venstre: Peter-Andreas Löschmann (Pfizer), Lorenz Mayr (GE Healthcare), Alan Cuthertson (Bayer) og Matti Ahlqvist (AstraZeneca).

På konferansen Partnership for life, som har samarbeid som hovedmål møter norske gründere og forskningsmiljøer de store internasjonale legemiddelselskapene med håp om fruktbare partnerskap. På møtet fikk vi høre statssekretær Magnus Thue fortelle at han og hans kolleger vil jobbe for å fjerne hindrene for samarbeid.

Les også: Vil fjerne hindrene for samarbeid

Under tittelen «Transforming scientific discoveries into therapies» snakket representanter fra de internasjonale selskapene Bayer, AstraZeneca, GE Healthcare og Pfizer om hva de som store globale selskaper kan tilby små oppstartsselskaper, sykehusmiljøer og akademia i lille Norge.

Les også: Hvordan små kan bli store i Norge

Norske selskaper presenterte seg for tilhørerne og for de internasjonale selskapene, blant andre Bio-Me, Zelluna Immunotherapy, Dignio og Age Labs. I tillegg fortalte representanter fra akademia og sykehusene om mulighetene – og ønskene – om samarbeid, Gunnar Kvalheim fortalte om cellelaben ved Radiumhospitalet og om mulighetene som ligger her, dersom man satser og investerer. Kjetil Taskén fortalte om translasjonsforskningen ved Institutt for kreftforskning ved Oslo universitetssykehus og hva de kan tilby internasjonale selskaper som ønsker å kjøre kliniske studier i Norge – som han gjerne vil ha flere av, og Naeem Zahid fra Telenor fortalte om e-helse – for å nevne noe.

Presentasjoner fra møtet