Fra First House til legemiddelgiganten Merck

Gro Bogen Nilsen, partner og seniorrådgiver i First House, tiltrer den nyopprettede stillingen som ansvarlig for myndighetskontakt og kommunikasjon i det tyske legemiddelselskapet Merck i Norge.

Publisert 5. mars 2019
Gro Bogen Nilsen. Foto: Håvar Haug

Nye tider krever nye grep. Stikkordet er samarbeid. Nå og i framtiden vil det være helt avgjørende at vi som legemiddelindustri klarer å finne løsninger sammen med myndighetene og andre sentrale interessenter til det beste for enkeltpasienter og for samfunnet, sier Renée Tunold, sjef for Merck i Norge samt for Sverige, Danmark, Finland og Nederland.

– Dette gjør at samfunnsinnsikt, møteplasser og dialog med myndigheter og øvrige samarbeidspartnere blir viktigere enn noen sinne. Vi har samme mål, men har ikke alltid vært flinke nok til å snakke sammen. Vi er derfor svært glade for å få Gro Bogen Nilsen med på laget. Det å finne gode og bærekraftige løsninger sammen blir avgjørende for å sikre det mediske tilbudet til norske pasienter framover, sier Tunold.

Gro Bogen Nilsen har bred erfaring både fra offentlig og privat sektor. Hun har blant annet vært kommunikasjonssjef for sykehuset i Drammen, assisterende kommunikasjonsdirektør i Utlendingsdirektoratet og har jobbet 6 år som seniorrådgiver i First House hvorav de siste tre årene som partner. Gro er også styreleder i Norsk kommunikasjonsforening.

– Jeg ser fram til å begynne i Merck. Selskapet er tilstede i 66 land, har eksistert i over 350 år og er en betydelig helseaktør, sier Gro Bogen Nilsen.

– Helsetjenester og legemidler har stor innvirkning på enkeltpersoners livskvalitet og helse. Feltet rommer «alle» ingredienser; avansert forskning, politikk, offentlig interesse og en kontinuerlig kamp om prioriteringer og ressursbruk. For stadig flere nordmenn er rask tilgang til nye og innovative legemidler helt avgjørende for å sikre god livskvalitet og helse trass i egen sykdom. På den måten kan mange stå lengre i arbeid og ta gode valg for seg og sine. Å jobbe i dette mulighets- og spenningsfeltet, ser jeg veldig fram til.

Gro Bogen Nilsen tiltrer stillingen som ansvarlig for myndighetskontakt og kommunikasjon, Head of Govermental Affairs og Communications, 12. mars 2019.

Merck er verdens 25. største farmasiselskap med over 50 000 ansatte i 66 land. Selskapet ble etablert i 1668 med Die Engel-Apotheke i Merck-Haus ved Luisenplatz i hjertet av Darmstadt i Tyskland. Selskapet er særlig kjent for legemidler innen områdene multippel sklerose, tykk- og endetarmskreft og fertilitet.