Vietnams statsminister besøkte Norge og PHARMAQ

Vietnam og Norge utvekslet inspirasjon for å støtte en bærekraftig vekst i Pangasius-industrien.

Publisert 28. mai 2019

Lørdag 25. mai besøkte den vietnamesiske statsministeren Nguyen Xuan Phuc PHARMAQs globale R&D-senter i Oslo. Phuc møtte PHARMAQ for å diskutere samarbeidet om en bærekraftig vekst, og reduksjon av bruk av antibiotika ved oppdrett av fisken pangasius i Vietnam. Pangasius er ifølge Store norske leksikon en svært viktig matfisk, og har også blitt en viktig oppdrettsart i Asia. 

PHARMAQ har siden begynnelsen av 1990-tallet vært en viktig partner og leverandør av fiskevaksiner til norsk lakseindustri, noe som har bidratt til å redusere bruk av antibiotika. I de siste ti årene har selskapet samarbeidet med vietnamesiske myndigheter, oppdrettsindustri og akademia for å redusere behovet for antibiotika i produksjonen av pangasius, skriver PHARMAQ i en pressemelding.

SAMARBEID: Den vietnamesiske statsministeren Nguyen Xuan Phuc og Morten Nordstad, President i PHARMAQ.

– I løpet av de siste to årene har vi vaksinert mer enn 80 millioner pangasius i Vietnam, og bidratt til å redusere sykdom forårsaket av bakteriene Edwardsiella ictaluri og Aeromonas hydrophila, og redusert behovet for antibiotika. Statsministerens besøk ga oss en unik mulighet til å styrke vår felles ambisjon for en bærekraftig vekst i vietnamesisk akvakultur, sier Morten Nordstad, President i PHARMAQ.

Som en del av besøket hos PHARMAQ fikk delegasjonen en omvisning i forskningslaboratoriene og møtte forskere og ledelse. Delegasjonen har som mål å stimulere til økt samarbeid mellom vietnamesiske og norske selskaper for å introdusere ny teknologi og legge til rette for en bærekraftig vekst i Vietnam.