Ror fra Ålesund til Lofoten til inntekt for Kreftforeningen

Søsterselskapet til ACD Pharma, Europharma, har satt i gang innsamlingsaksjonen #Stoltavlaksen.

Publisert 29. mai 2019
INNSAMLINGSAKSJON: Med robåten Ronja Hope skal Europharma ro hele veien fra Ålesund til Lofoten.

I perioden 27. mai til 5. juni skal robåten Ronja Hope ros fra Ålesund til Lofoten. Underveis skal Europharma innom ni av kystens havbrukssamfunn for å sette fokus på norsk havbruk og kreftsaken.

Sommeren 2018 rodde Robin og Petter fra Sølvtrans AS robåten Ronja Hope fra Trondheim til Ålesund til inntekt for Kreftforeningen. I løpet av den åtte dager lange roturen samlet gutta inn over 800.000 kroner til kreftsaken. Båten ble så auksjonert bort til samme formål, en auksjon Europharma vant, og innsamlingen fortsetter selvsagt på turen nordover. I år tas roårene fatt.

– Nå girer vi opp og legger ut på en #stoltavlaksen-tur i robåten Ronja Hope. På veien fra Ålesund til Lofoten skal vi innom 9 viktige havbrukssamfunn langs kysten, møte folkene som bor og arbeider der, og sette fokus på næringen vi er en del av. Roingen er det oppdretterne selv som tar seg av, sier Karen Kirstine Østerhus i Europharma.

Lokalbefolkning og næringsaktører inviteres til åpne kveldsarrangementer på de ulike stoppestedene, med mat og drikke, interessante foredrag, underholdning og bidrag fra lokale oppdrettsaktører.

Følg reisen live på Facebook her: stoltavlaksen – facebook.com/stoltavlaksen

Innsamlingsaksjon Kreftforeningen – Her kan du gi ditt bidrag