Bli med Farmaceutene i Prideparaden

For første gang skal Norges Farmaceutiske Forening gå under egen parole i Prideparaden, og med slagordet «No cure for love». LMI deltar også.

Publisert 14. juni 2019

– Farmasøytene er den eneste helsepersonellgruppen som ikke har deltatt, og det er viktig å vise mangfold. Det er skeive overalt og selvfølgelig blant farmasøyter og farmasistudenter også, sier Era Gruda til Farmatid. Hun er farmasistudent, medlem i Farmaceutene, styremedlem i Skeiv Verden Oslo og Akershus og har vært frivillig under Oslo Pride siden 2016. Hun var ikke vondt å be da Farmaceutenes leder, Rønnaug Larsen, spurte om hun ville være med på å organisere foreningens paradedeltakelse.

– Jeg planlegger selv å gå i paraden og oppfordrer alle medlemmer, som har anledning, til å gjøre det samme. Jeg er ikke en som vanligvis går i tog, men akkurat denne saken vil jeg gjerne støtte, legger hun til og oppfordrer samtidig folk til å ta med familien, sier Larsen.

Gruda har også fått med seg LMIs seniorrådgiver Inge Johansen i arrangementskomiteen for Farmaceutene i Pride. Også han oppfordrer alle industriens farmasøyter – skeive eller ikke – til å ta på seg glade farger og bli med i paraden lørdag 22. juni.

Karita Bekkemellem og Inge Johansen i LMI oppforder alle om å støtte opp om Prideparaden i Oslo lørdag 22. juni.

LMI-direktør Karita Bekkemellem har i sin tid som politiker og likestillingsminister kjempet for de homofiles rettigheter, og var selverklært homominister. Hun er svært glad for engasjementet Pride vekker, og oppslutningen arrangementet har fått. Slik har det ikke alltid vært.  

– De homofiles rettigheter var en av de sterkeste sakene jeg jobbet med i mine 20 år i norsk politikk, og det er så gledelig å se utviklingen og aksepten i samfunnet vårt i dag. Spesielt gledelig med Pride i år er at arbeidslivet, med NHO i spissen, tydelig vil markere de homofiles rettigheter. Vi ser at feil som er gjort opp gjennom historien reflekteres over og beklages, slik for eksempel politiet nå har gjort. Og vi ser en gledelig stor oppslutning om Pride både i små bygder og store byer. Men selv om mye er oppnådd, er nok homofiles rettigheter en av flere saker vi fortsatt må kjempe for. Til farmasøytene som skal gå for første gang i år vil jeg si: Bra initiativ! Stå på og vær stolt, sier Karita Bekkemellem.

Farmaceutene har opprettet en Facebookgruppe for deltakelse på frokost og parade:

Oslo Pride 2019: Gå med Farmaceutene

Les også:

Farmaceutene deltar i Pride-paraden

NHO: Vi er stolte støttespillere av Pride