Karita Bekkemellem jurymedlem i helsepitch-konkurranse

Karita Bekkemellem satt i juryen da åtte grupper i prosjektet HackforHealth hadde sine finale-pitcher etter 48 intense timers intens jobbing, hvor målet var å skape løsninger til eksisterende utfordringer innen lungekreftbehandling.

Publisert 29. november 2019

HackforHealth, som er et samarbeid mellom medlemsfirma MSD Norge, Reodor og FOLK Oslo, ble arrangert for første gang i år og hadde 50 deltakere fra 22 ulike organisasjoner innen teknologi, fagmiljøer og offentlig sektor. På 48 timer skal lagene skape en løsning som kan testes og videreutvikles slik at det kan skape en reell endring for pasientmålgruppen.

INSPIRERENDE: det var mange gode produkter som ble pitchet av de åtte finalegruppene.(Foto: Stian Tandberg , Godt Sagt)

– Dette var utrolig inspirerende å delta på. Det er mange flotte ideer og mye spennende å bygge videre på. Både selve produktene som har vært i finalen og blitt pitchet, men også samarbeidet mellom alle deltakerne på tvers av fagmiljøer og offentlig og private aktører er spennende å se.

– MSD fortjener virkelig skryt for hva de har gjennomført her og hvordan de er med å finne gode løsninger gjennom samarbeid på tvers av industrier, sa Bekkemellem etter konkurransen.

Gode løsninger krever samarbeid

Blant deltakerne var det representanter fra blant annet Oslo universitetssykehus, Aktiv mot kreft, Lungekreftforeningen, GE Healthcare, Cisco, Microsoft og diverse helse-startups.

– Selve hackathonet ble fasilitert og ledet av erfarne prosessledere og tjenestedesignere fra innovasjonsstudioet Reodor som tok deltagerne gjennom problemforståelse, brukerforståelse, idéutvikling, prototyping og testing. Dette var med andre ord et unikt samarbeid.

VINNER: juryen diskuterer hvilke av de åtte gruppene som burde vinne konkurransen. (Foto: Stian Tandberg, Godt Sagt)

– For at medisinen, teknologi og forskning skal få nytteverdi må flere nøkkelspillere komme sammen med kunnskap, ideer og innsikt som kombineres for å finne totalbildet i en løsning, sa Umair Aslam, eHealth Lead i MSD Norge.

Sammen med Bekkemellem i juryen, satt juryleder, Christian Skattum som er innovasjonssjef i OUS, Jørn Haukøy, leder i Code 11, Ida Susanne Fattah, kommuneoverlege i Fredrikstad og gründer, samt Mina Adampour, lege og samfunnsdebattant.

Vinneren av konkurransen vant 50 konsulenttimer med innovasjons-studio Reodor.