Et eksempel til etterfølgelse innen kliniske studier

Norske pasienter med nevrologiske sykdommer som amyotrofisk lateral sklerose (ALS), multippel sklerose (MS), migrene, epilepsi og Parkinsons sykdom får nå større muligheter til å delta i utprøvende behandling – takket være Nevroklinikken ved Oslo universitetssykehus.

Publisert 11. desember 2019

Nevroklinikken ved Oslo universitetssykehus satser nå stort for å kunne tilby sine pasienter å delta i kliniske studier på de nye legemidlene industrien utvikler. Klinikken, som er en av de største nevroklinikkene i Norden, har nå bygget opp nødvendig infrastruktur for å legge til rette for dette. Klinikken gjør basalforskning av høy kvalitet og har tilgang til registerdata. Satsingen på kliniske studier kommer på toppen av alt de kan tilby pasienter, skriver Karita Bekkemellem (LMI) og Ole Kristian Hjelstuen (Inven2) i en kronikk i Dagens Medisin.

Les kronikken på dagensmedisin.no

Et stort skritt for kliniske studier