På dagen ett år etter at Beslutningsforum fattet et mye omdiskutert vedtak, ofte referert til som «17. desembervedtaket», arrangerer LMI et temamøte om likeverdig og rask tilgang til legemidler i Norge.

Vedtaket gikk ut på:

Innføring av nye legemidler når det eksisterer et anbud

  1. Beslutningsforum for nye metoder tar informasjonen om handlingsalternativer ved innføring av nye legemidler når det eksisterer et anbud til orientering.
  2. Beslutningsforum for nye metoder legger til grunn følgende retningslinjer for innføring av nye legemidler når det eksisterer et anbud:

Deltakelse i en anbudskonkurranse forutsetter at det foreligger en positiv beslutning om innføring av legemidlet fra Beslutningsforum for nye metoder før tilbudsfristens utløp. Tilbud på legemidler som ikke er besluttet innført ved tilbudsfristens utløp skal avvises. Legemidler (både nye og ved ny indikasjon) som besluttes innført etter tilbudsfrist for en konkurranse vil kunne innlemmes i neste anbudskonkurranse. Legemidlet må vente med å tas i bruk til neste anbud trer i kraft.

Andre prismodeller for legemidler

Dagens retningslinjer med at avtaler skal baseres på flat rabatt ligger fast.
Beslutningsforum for nye metoder understreker betydning av at de kliniske miljøer er lojale mot de beslutninger som tas innenfor systemet Nye metoder og i LIS innkjøpssamarbeidet.

På temamøtet vil bl.a. leder av Beslutningsforum redegjøre for bakgrunnen for vedtaket. Videre blir det innlegg og debatt fra politikere, industri, myndigheter og andre berørte.

Møtet finner sted på Grand Hotell i Oslo, tirsdag 17. desember kl 0800-1100.

Program

Deltakeravgift:
LMI-medlemmer: 500,-
Ikke LMI-medlemmer: 600,-

Påmeldingen er bindende

Påmeldingslenke