Statsministeren tilbake på besøk hos Curida

Fem år etter forrige besøk, var statsminister Erna Solberg tilbake hos Curida på Elverumsbesøk tirsdag. - Dette er en suksesshistorie, sa Solberg om legemiddelprodusenten.

Publisert 15. januar 2020
5 ÅR: – Vi ser ikke en dag eldre ut, sa Solberg om dette bildet som ble tatt for fem år siden.

Sammen med daglig leder i Curida, Leif Rune Skymoen, politikere i Elverum og flere ansatte i bedriften, fikk statsministeren en rundtur i fabrikken, hvor hun fikk hilse på flere av de ansatte hos Curida.

– Jeg synes utviklingen til Curida er fantastisk flott. Det å gå fra 40 til 100 ansatte, og så mange nye kontrakter her, viser at det var riktig å tørre og satse, sa Solberg til LMI etter rundturen.

– Hva tenker du om at Curida kan være med på å forebygge legemiddelmangel, og samtidig bygge helsenæring?

– Jeg tenker at det er veldig interessant. Vi jobber med hvordan vi skal forhindre legemiddelmangel på to nivåer; Det ene er å sørge for at medisin som faktisk er kjøpt inn til Norge, ikke selges videre til andre land. Vi må ha en oversikt over mangelstoffer. Noen land kan hamstre medisiner, på grunn av usikkerheten rundt Brexit for eksempel, og vi må jobbe for å ikke få en mangelsituasjon på grunn av det. Det er den kortsiktige planen. Så jobber Helse- og omsorgsdepartementet med en gjennomgang av spørsmål på om vi må ha en bedre beredskap og om vi må ha andre typer virkemidler. Noe av det som er spennende er og ha lagring for bestanddelene i medisinen, slik at vi har kapasitet til å produsere medisin dersom situasjonen er kritisk på av grunn av en mangelsituasjon, sa Solberg.

Les også: En festdag på Elverum

Leif Rune Skymoen, daglig leder i Curida var godt fornøyd med statsminister-besøket.

– Vi er glad for at statsministeren var her og åpnet fabrikken i 2015. Og at hun er her på besøk igjen nå fem år etter synes jeg er veldig stas. Vi er privilegerte som får statsministeren på besøk. Vi tar det som en bekreftelse på at vi gjør noe riktig.

Skymoen forteller at Solberg fikk en oppdatering på hva som har skjedd hos Curida siden sist.

– Vi har blitt mer enn dobbelt så store siden sist statsministeren var her, i forhold til antall ansatte. Vi har også vunnet store, internasjonale kontrakter. Dette gjør at Curida skal fortsette å vokse mye i Elverum også de neste årene. I tillegg var vi inne på to politiske tema om legemiddelmangel og utviklingen av en sterk helseindustri i Norge, Sa Skymoen.

Les også: Curida femdobler produksjonen