Legemiddelpodden: Sjeldne sykdommer og genterapi

I Legemiddelpoddens episode 5 snakker vi om sjeldne sykdommer og det spennende feltet genterapi, som gir håp om behandling for noen av sykdommene.

Publisert 25. februar 2020

Man har allerede kommet et godt stykke på vei med genterapi for noen sykdommer, som blødersykdommer, øyesykdommer og innen immunterapi, forteller gjester i Legemiddelpodden, Kristin Mesteig i Takeda og Glenn Osnes i Pfizer. Men det er fortsatt mye man må finne ut av.  

– Det er viktig å si at det er enda et stykke fram, men at det vil skje store ting i innenfor dette feltet, det er helt klart. Og det ser vi jo på våre medlemsbedrifter som jobber innefor dette feltet, at det er masse forskning og utvikling som pågår, sier Osnes.

Til sammen finnes det over 7000 sjeldne sykdommer, og per i dag finnes det bare behandling for 5 % av dem.

– Det er det som gjør dette så spennende også, særlig når du har en pasientpopulasjon der 80% av sykdommene er genetisk betinga; Det at det er så stort fokus på forskning og utvikling innen dette området nå, gir jo håp til denne pasientgruppa. Jeg er helt enig med Glenn i at vi ikke skal gi noen falske forhåpninger, men fokuset og viljen til å prøve å finne løsninger for mer enn 5 % av de sjeldne diagnosene, den er absolutt til stede, sier Mesteig.

Legemiddelpodden er tilgjengelig på Spotify, SoundCloud og iTunes.

Du kan også høre den her:

Hør flere episoder