Legemiddelproduksjon på liste over virksomheter med kritisk samfunnsfunksjon

Listen viser hvilke samfunnsfunksjoner eller nøkkelpersonell som kan få tilbud om plass i barnehage eller barneskole. Men viktig: Dere må selv ta kontakt med barnehage/skolefritidsordning.

Publisert 31. mars 2020
Illustrasjonsbilde.

Med utgangspunkt i de 14 samfunnskritiske funksjoner som fremgår i rapporten Samfunnets kritiske funksjoner fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (2016), har departementene utarbeidet en første versjon av en liste over personellgrupper/stillinger som omfattes av unntaket fra hovedregelen, som er at barnehager og skoler stenges for å hindre spredning av smitte.

Se hele listen over virksomheter og hele skrivet fra Direktoratet for sikkerhet og beredskap her.

Legemiddelproduksjon har blitt lagt til listen i etterkant av publisering og er derfor ikke nevnt i versjonen over.

– Listen omfatter også andre viktige samfunnsfunksjoner som ikke inngår i de 14 samfunnskritiske funksjonene, men som vurderes som viktige i tilknytning til håndteringen av utbruddet av koronaviruset. Personell som er kritisk for å opprettholde forsvarlig drift i disse virksomhetene kan også få tilbud om barnehage-/skoleplass, skriver DSB.

De skriver også at aoersikten er ikke uttømmende og at behovet for endringer i listen vurderes fortløpende.

De sier at det kan bli aktuelt både å innskrenke og utvide adgangen til barnehage-/skoleplass. Oversikten kommer i tillegg til eventuelle andre veiledninger fra departementer og samfunnskritiske virksomheter.

Norsk industri har informasjon på sin side om hva det innebærer: https://www.norskindustri.no/dette-jobber-vi-med/arbeidsliv/koronaviruset-rad-til-bedrifter/status-som-kritisk-samfunnsfunksjon—hva-innebarer-det/

Der ligger også følgende mal på bekreftelse som kan benyttes ved barnehagepass etc.:

Bekreftelse på arbeid i kritisk samfunnssektor (HOD)