Pharmaq Analytiq etablerer laboratorium på Namdalskysten

Pharmaq Analytiq åpner nå et moderne laboratorium for fiskehelse i den blå innovasjonsklyngen InnovArena AS i Rørvik.

Publisert 12. mai 2020

Sammen med et 30-talls bedrifter fra marin og maritim sektor ønsker de å bidra til en styrking av strategisk viktig kompetanse for oppdrettsnæringen på Namdalskysten. Pharmaq har allerede sterk tilhørighet i Namdalen, med sin nylig utvidede vaksinefabrikk i Overhalla som leverte ca 2 milliarder vaksinedoser i 2019 til oppdrettsnæringen i inn- og utland.

– Å komme under samme tak som andre sterke og kompetente havbruksaktører i Midt-Norge er viktig for oss som leverandør til denne handlekraftige og innovative oppdrettsregionen, og InnovArena er det naturlige stedet å være. Målet med nyetableringen i Rørvik er å øke tilgjengeligheten av tjenester innen fiskevelferd og fiskehelse for oppdrettsnæringen, sier Nils Arne Grønlie, Daglig Leder i Pharmaq Analytiq i en pressemelding fra selskapet.

Pharmaq Analytiq har vært i full drift gjennom ulike faser med restriksjoner og hele tiden betjent våre kunder som planlagt. Etterspørselen etter analysetjenester og sykdomsforebygging har økt og i løpet av de tre siste årene har Pharmaq Analytiq vokst betydelig. Kunnskapsbedriften er verdensledende innenfor sitt felt, arbeider målrettet mot bedre fiskehelse og analyser primært innenfor laks og rognkjeks, og betjener blant annet kunder i Norge, Skottland, Irland, England og Chile. I mai 2018 åpnet selskapet et nytt laboratorium på Marineholmen i Bergen.

– Laboratoriet på Rørvik inneholder moderne teknologi og vår ambisjon med å tilgjengeliggjøre akkrediterte analyser og kompetanse til denne regionen er å gi fiskehelsetjenestene og oppdretterne en nær partner som kan bidra til mer kunnskap for å kunne møte utfordringer og videreutvikle oppdrett i Namdalsregionen. Vi ser virkelig frem til å kunne tilby analyser til fiskehelsetjenester og oppdrettere tett på der kundene er, forteller Pål Nilsen, driftsleder i Pharmaq Analytiq.