AbbVie nummer 2 i kåringen av Norges beste arbeidsplasser

Amgen og Thermo Fisher er andre LMI-medlemmer som hevder seg i kåringen, Great Place to Work – Norges beste arbeidsplasser 2020.

Publisert 28. mai 2020
– Alle ansatte skal glede seg til å gå på jobb hver dag, sier AbbVie Country Lead, Kirsti Nyhus.

– AbbVies visjon er at vi skal skape verdi for pasientene, for samfunnet og for AbbVie. For å få til det trenger vi ansatte som opplever at selskapet er en god arbeidsplass. Alle ansatte skal glede seg til å gå på jobb hver dag og skal se på dette som mer enn bare en jobb, sier Country Lead, Kirsti Nyhus.

Se hele kåringen her.

Prisene og plasseringene er gjort på grunnlag av en større analyse som omfatter både en kulturanalyse av selskapet og en spørreundersøkelse blant alle ansatte. Tillit til ledelsen, stolthet i jobben og opplevd fellesskapsfølelse er blant faktorene som blir fanget opp.

Kirsti Nyhus, som har ledet AbbVie i Norge i ett drøyt år og vært ansatt i selskapet siden 2013, mener det er flere årsaker til at AbbVie gjennom en årrekke er blir trukket frem blant Norges beste arbeidsplasser;

– Gjennom mange år har AbbVie vært i toppsjiktet blant Norges beste arbeidsplasser, som et resultat av systematisk jobbing med tilbakemeldingene vi får fra de ansatte og prioritering av organisasjonskultur.

Hver eneste år analyserer vi resultatene av den undersøkelsen de ansatte besvarer og lager handlingsplaner med tydelige suksesskriterier, som er forankret både hos de ansatte og hos ledelsen. Og vi gjennomfører det vi har forpliktet oss til, forteller hun.

Tillitskapende

AbbVie er et globalt, forskningsbasert biofarmasøytisk selskap som kombinerer fokuset og engasjementet til et innovativt bioteknologisk selskap med kompetansen og strukturen til en anerkjent farmasøytisk markedsleder. AbbVies viktigste prioritet er pasientene og muligheten til å gi dem et bedre liv. For å klare det er selskapet avhengig av å trekke til seg samt utvikle den beste kompetansen.

– AbbVie har en sterk kultur preget av tillit, respekt og samarbeid. Dette fundamentet har vært avgjørende i møtet med endringer og utfordrende tider. Den enkeltes helse er viktig og alle i AbbVie opplever balanse og fleksibilitet.  Det kollegiale står sterkt og de har lykkes eksepsjonelt godt med å skape en følese av at man drar lasset og jobber sammen, sier Jannik Krohn Falck, direktør i Great Place to Work Norge.