Ny daglig leder i Farmastat

Christian Gilhuus-Moe (46) er ny daglig leder i Farmastat. – Å jobbe innen life science- og helsesektoren, gir meg energi, sier han.

Publisert 6. august 2020
DAGLIG LEDER: Christian Gilhuus-Moe er ny daglig leder i Farmastat

Som daglig leder blir han Farmastats ansikt utad, og han skal sørge for at driften gjøres på en ansvarlig måte som sikrer tillit og omdømme. Han skal jobbe med videre strategi og målsetting for selskapet, og bidra til å sikre en bærekraftig forretning.

– I Farmastat er det et grunnfjell av data som gir et solid potensial for å skape en signifikant verdi for aktørene i bransjen. De ansatte her jobber hver dag det de kan for dette. I dialog med kunder skal vi spisse hvordan vi kan jobbe enda smartere for å levere på kundebehovene, sier Gilhuus-Moe.

Han har en Master of Technology management fra NTNU, Massachusetts Institute of Technology (MIT) og Harvard Business School, og 17 års erfaring fra Telenor. Der han har hatt flere ulike lederstillinger. De siste årene jobbet han med Telenors e-helsesatsing, men fikk også mange års erfaring med politisk arbeid, anbud og storkundekundekontakter, for å nevne noe. Og når det gjelder å spørre kundene hva de faktisk trenger, har han erfart at det kan lønne seg.

– I jobben med å bygge opp Telenors e-helsesatsing, lagde vi i samarbeid med Nordlandssykehuset en digital avstandsoppfølgning for å følge opp nyresviktpasienter som fikk dialysebehandling hjemme. Jeg har vært hjemme hos de fleste nyresviktpasienter i Nordland fylke og for å avdekke behovene for en slik løsning. Det er i dialog med kundene svarene på utfordringer som skal løses er, sier Gilhuus-Moe.

Det siste halvannet året har han vært finansdirektør i analyseselskapet Camo Analytics, et norsk dataanalyseselskap med Unscrambler som sitt hovedprodukt.  Enten det er QA-avdelinger eller produksjon med Proscess Analytical Technolgy (PAT), er de fleste farmaselskaper i Norge og globalt på kundelisten for software eller tjenester av selskapet.

Christian Gilhuus-Moe bor med kone og tre barn på Smestad i Oslo, og bruker vinteren til å stå på ski og sommeren i båt på Oslofjorden. Nå for tiden går det mest i små seilbåtjoller sammen med barna, men han drømmer om å ta opp igjen seilbåtinteressen.

– Jeg elsker å seile. Nok til at jeg la ned det som kreves for å komme til et VM, men med små barn blir det ikke så mye tid til å holde seg på det nivået. Det jeg syns er så fascinerende med å seile regatta alle aspektene. Strategien du legger før start, du må tenke taktikk i forhold til konkurrenten i andre båter, og du må ha et team som er så samkjørt at vi kan ta en retningsendring uten å planlegge det på forhånd. Og for å få fart på seilbåten er det masse aerodynamikk og teknikk og vurderinger som trigger ingeniøren i meg. Hvem vet, kanskje dette er erfaringer jeg kan bruke i jobben min i Farmastat?

Gilhuus-Moe hadde sin første arbeidsdag i LMIs datterselskap mandag 3. august.

Les mer om Farmastat på farmastat.no