Lederskifte i Merck Norge

Tyske Philipp Maerz overtar ledelsen for Merck Norge, Norden og Baltikum når Renée C. Amundsen hentes til en topplederjobb i selskapets globale topplederteam.

Publisert 28. august 2020
PÅTROPENDE OG AVTROPPENDE: Philipp Maerz tar over roret i Merck Norge, etter at Renée C. Amundsen går over i en lederrolle globalt for selskapet.

– Jeg ser fram til å gå inn i rollen som daglig leder for Merck i Norge med det overordnede ansvaret for Norden og Baltikum. Landene er kjent for å ligge langt framme når det gjelder innovasjon og teknologi, samt for sin uformelle kultur. Dette er faktorer som er nødvendig for å kunne drive og utvike et moderne selskap som Merck. De matcher også godt med min ledelsesfiolsofi, sier Philipp Maerz.

Vil involvere

Den nye Merck-sjefen har jobbet 11 år i selskapet, senest som daglig leder for tidligere Merck-eide Allergopharma. Som bakgrunn har han bred erfaring blant annet innen fusjon og oppkjøp fra Deloitte og har jobbet med strategiske investeringer i General Electric. Han har en MBA i økonomi og administrasjon fra Berkely og fra Munchen hvor han er født og oppvokst.

– Basert på det solide fundamentet som er lagt av landene i clusteret, vil jeg arbeide for å sikre pasienter raskest mulig tilgang til legemidler slik at vi kan nå vårt overordnede mål om å skape, forbedre og forlenge liv. Åpenhet, klare mål og evnen til å lytte og involvere for å skape engasjement blir helt sentralt for meg i samarbeidet med nye kolleger, forteller han.

Hentes til innovasjonstilling

Avtroppende leder, Renée C. Amundsen, overtok ledelsen for Merck Norge i 2013. Fra 2018 ble hun også overordnet ansvarlig for Norden og Nederland. Endringsledelse har vært viktig for å kunne realisere Merck’s mål i markeder i stadig endring.

– Å bygge en sterk og fleksibel organisasjonskultur hvor satsning på folk og business er like viktig, har vært avgjørende for å kunne levere på våre forplikter til pasientene, kundene våre og til investorene. Gjennom å rive ned tradisjonelle siloer og jobbe prosjektbasert, får kolleger interessante utviklingsmuligheter, kunnskap deles på tvers og vi oppnår bedre resultater sammen. Det gjør oss også langt mindre sårbare for endring i rammebetingelser, sier Amundsen.

Det er mye på bakgrunn av Amundsens sukesesshistorier og innovasjonskraft at hun går inn i rollen som Global Head of Business Innovation for Healthcare og blir en del av Mercks globale lederteam. I stillingen vil Renée blant annet ha ansvar for å lede utvikling av den globale organisasjonen gjennom å jobbe tett med regionene og de globale businessområdene. En viktig jobb blir å innovere den operasjonelle modellen blant annet gjennom fokus på bruk av nye digitale verktøy og platformer, samt metoder for prosessforbedringer og effektivisering.

Følg med på www.lmi.no for mer.

HJERNETRIM: Renée C. Amundsen og Philipp Maerz sammen på et arrangement Merck holdt tidligere denne uken: Et sjakktrekk for hjernen.