Legemiddelpodden: Når kommer koronavaksinen?

Rundt 220 vaksiner er under utvikling mot covid-19, men trolig må vi vente til slutten av 2021 før en vaksine er på markedet, tror Per Aabakken, leder i LMIs vaksineutvalg.

Publisert 11. september 2020
PODDER: Fra venstre Inge Johansen og Per Aabakken.

Sammen med seniorrådgiver i LMI, Inge Johansen, er han gjest i Legemiddelpoddens #9, der programleder Eline Feiring blant annet spør hvilke vaksiner som leder kappløpet, hvordan det ser ut på en vaksinefabrikk, hvordan hele verden skal få tilgang til covid-19-vaksinen, hvordan den skal fordeles rettferdig, og hva prisen trolig blir.

Av LMIs medlemmer er både MSD, Pfizer, GSK, Astra Zeneca, Sanofi og Johnson&Johnson med i kappløpet.

– Vi som er med på dette kappløpet syns det er veldig spennende, og vi følger veldig nøye med på hva vårt firma gjør. Men det som også er litt nytt og annerledes, er at vi følger nøye med på hva de andre gjør også. Og vi ønsker oss flere vinnere, vi ønsker at flere skal klare å forske frem en vaksine, og vi må ikke nødvendigvis være først. Her ønsker vi oss flere vinnere, sier Aabakken.

Legemiddelpodden er tilgjengelig på iTunes, Spotify og SoundCloud. Du kan også høre den direkte i nettleseren din her: