Misforståelser om legemiddelproduksjon

I Klassekampen mandag har respondenter misforstått en hel del av hva Karita Bekkemellem skrev om hvorfor StatMed er naivt. Derfor oppklares noen punkter i dagens utgave.

Publisert 11. november 2020

Det er fint med engasjement rundt helsenæring og norsk legemiddelproduksjon, men det kan virke som at Anniken Elise Storbakk og Kirsten Myhr, i Klassekampen mandag 9 november, har misforstått en hel del av hva jeg skrev om hvorfor StatMed er naivt. Derfor kan det være fint å oppklare noen av de punktene.

Vi ønsker legemiddelproduksjon, vi ønsker bedre legemiddelberedskap og vi ønsker at staten skal spille en rolle – men et statlig drevet legemiddelselskap er ikke måten å gjøre det på. Samarbeid med eksisterende produsenter av legemidler, derimot, er vinn-vinn for alle parter.

Les hele innlegget i Klassekampen her.

Les den opprinnelige kronikken her.