Nye styremedlemmer i LMI

Under gårsdagens ekstraordinære generalforsamling ble Duarte Marchand (Takeda) og Britt Moe Flatla (Sanofi) valgt inn i LMIs styre.

Publisert 13. november 2020
Duarte Marchand
Britt Moe Flatla

Det ble avholdt ekstraordinær generalforsamling med suppleringsvalg i forbindelse med strategisamlingen, etter at Renée C. Amundsen (Merck) og Rajji Mehdwan (Roche) gikk ut av styret grunnet andre roller globalt.

– Tusen takk til alle som har stemt meg inn i styret. Jeg gleder meg til å ta fatt på spennende oppgaver, sier Britt Moe Flatla.

Engasjert sykepleier

Hun er utdannet sykepleier, og har nærmere 20 år bak seg i legemiddelindustrien. I dag som leder av Sanofi Genzyme i Norge.

– Mye av tiden har jeg jobbet for de sjeldne – for å sikre at også de skal få tilgang til rett behandling til rett tid. Jeg jobber målrettet, er engasjert og brenner for den jobben jeg gjør, forteller hun.

Felles legemiddelpolitikk

Hennes motivasjon for å komme inn i styret er mulighet for å bidra til en felles legemiddelpolitikk, og for at vi sammen kan sikre tilgang for legemidler i Norge.

– Sanofi har en bred portefølje noe som gjør at via meg og mine kolleger vil vi ha en bred kunnskap om ulike fagområder som er viktig for industrien fremover, sier Britt Moe Flatla.

Leder Norge og Norden

Den andre som ble valgt inn er Duarte Marchand, som er leder for Takeda i Norge. Fra nyttår blir han i tillegg leder for Takeda Norden.

– Jeg er beæret over å få representere en bransje/industri, som jeg er utrolig stolt over å være en del av, sier Marchant, som lover å gi vervet hans fulle oppmerksomhet.

Portugiseren begynte i Takeda i Norge i 2015 og ble landssjef i 2017.

Bygge broer

– I en tid der verden står midt i en global pandemi er det ekstra viktig å bygge broer og utvikle nye innovative løsninger, som kan gi pasientene tilgang til den beste behandlingen, sier han.

– Hva ønsker du å bidra med inn i styret?

– Jeg ønsker å bidra til å skape et tillitsbasert forhold mellom farmasøytisk industri og det øvrige samfunnet. Og jeg vil bygge broer mellom partnere i akademia og andre bransjer, for å kunne utforske løsninger innen helsedata som kan bedre behandlingsresultatene i Norge ytterligere, avslutter Duarte Marchant.