Fish Vet Group blir PHARMAQ Analytiq

PHARMAQ Analytiq blir verdens ledende aktør innen fiskediagnostikk når tjenestene til de to selskapene slåes sammen. Kundene vil få et bredt tilbud av tjenester innen analyser, diagnostikk, rådgivning og miljøtesting.

Publisert 4. mai 2021

Det nye sammenslåtte selskapet heter PHARMAQ Analytiq og vil øke analyse kapasiteten til oppdrettsnæringen i Norge, UK, Irland, og Chile.

– Vi er glade for å fullføre integrasjonen og som ett selskap kunne tilby innovative styringsverktøy for bedre fiskehelse -og velferd.  Vår omfattende produkt -og tjeneste portefølje vil ha betydning for en sunnere og mer bærekraftig fremtid for akvakulturnæringen, sier Nils Arne Grønlie, Senior Director Operations PHARMAQ og General Manager Pharmaq Analytiq.

Betydlig kompetanse

PHARMAQ Analytiq har virksomhet i alle de største lakse- og ørretproduserende land, og tilbyr veterinærtjenester, diagnosetjenester og miljøtjenester inkludert histopatologi, PCR, mikrobiologi, miljøanalyse og ekkografi.

– Selskapene har bygget opp betydelig kompetanse når det gjelder ulike analysetjenester til akvakultursektoren og viser til solid vekst de senere år. Vi ser frem til å utvikle nye verktøy og dele kunnskap som vil bidra til å fremme god fiskehelse i oppdrettsanlegg over hele verden. Vårt felles mål er å være en ledende kunnskapsbedrift innen diagnostikk til akvakultursektoren, sier Jan Petter Berg, Commercial Director PHARMAQ Analytiq.

Strømlinjeformet

Med deres laboratorier i Bergen, Oslo og Rørvik har sammenslåingen ført til en mer strømlinjeformet produksjon, for å effektivisere, kvalitetssikre og utvikle eksisterende og nye metoder – for å bringe akvakulturen videre.

Om PHARMAQ Analytiq

PHARMAQ Analytiq er en del av PHARMAQ, og med 100 dyktige og engasjerte ansatte er selskapet verdens største leverandør av dedikerte, evidensbaserte veterinærtjenester, diagnostiske teknologier og miljøovervåking til akvakultursektoren. I tillegg til hovedkontoret og laboratoriet i Bergen har selskapet lokasjoner i Oslo, Rørvik, Inverness (Skottland), Galway (Irland) og Puerto Montt (Chile).