Frokostmøte: Norge trenger nye antibiotika, hvordan skal vi utvikle dem?

Få med deg det digitale frokostmøte om antibiotikaresistens tirsdag 8. juni klokken 08.30-09.30.

Publisert 2. juni 2021

Covid-19-pandemien har vist betydningen av beredskap i samfunnet. Det gjelder også mot resistente bakterier. Norge er fortsatt et av landene i verden med lavest forekomst, men bakteriene kjenner ingen landegrenser. Hvordan kan Norge bygge beredskap, slik at vi får utviklet nye og effektive antibiotika? Og hvordan kan vi sikre tilgang til gamle, smalspektrede antibiotika som norsk helsevesen fortsatt kan benytte?

Pfizer Norge har laget rapporten «Antibiotikaresistens – nye finansieringsmodeller som en del av løsningen». På frokostmøtet presenterer Pfizer tre nøkkelpunkter fra rapporten før helsepolitikerne Kjersti Toppe (Sp), Sveinung Stensland (H) og Morten Stordalen (Frp) tar debatten om fremtidens løsninger.

Program:

Velkommen – Karita Bekkemellem (LMI)

Presentasjon av rapporten «Antibiotikaresistens – Nye finansieringsmodeller som en av løsningene» – Pfizer

Politisk debatt – Kjersti Toppe (Sp), Sveinung Stensland (H), TBC (Frp)

Meld deg på her få tilsendt streaminglenke på mail.