Forsknings- og innovasjonsprogrammet, Horisont Europa, tar imot søknader fra norske bedrifter

Norske bedrifter kan søke midler til å delta i forsknings- og innovasjonsprosjekter på lik linje med bedrifter i EUs medlemsland. 95,5 milliarder euro ligger i potten.

Publisert 26. august 2021
Horisont Europa tar imot søknader.

Forskningsrådet jobber tett sammen med Innovasjon Norge for å bistå norske bedrifter og forskningsaktører med sine søknader til EUs Horisont Europa, som er verdens største forsknings- og innovasjonsprogram.

95 milliarder euro ligger i potten og Norge har hittil gjort det svært godt og har hentet hjem mer enn 15 milliarder kroner i det foregående programmet. 

Norske bedrifter er attraktive partnere i EU-prosjekter 
Kompetansen mange norske bedrifter har innen blant annet helse, IKT, energi og transport gjør dem attraktive som partnere i utallige prosjekter.

– Vår erfaring er at det ennå er mange bedrifter som ikke vet om disse mulighetene og mange tror det er små sjanser å lykkes med søknadene. Dette stemmer ikke. Vi i Forskningsrådet har derfor laget en informasjonskampanje i sosiale medier for å vise eksempler på norske bedrifter som har lykkes og hva vi kan bistå med i prosessen, skriver Norges Forskningsråd i en pressemelding.

Les mer om Horisont Europa her.