Stor interesse for å skape legemiddelindustri

Flere aktører viser interesse for å bygge opp legemiddelindustri i Norge. Nylig var LMI på besøk hos investorer i Fredrikstad, som har kjøpt et stort produksjonsbygg de gjerne vil fylle med vår industri.

Publisert 15. september 2021
VIL ÅPNE DØRENE FOR INDUSTRIEN VÅR: Investorene Jan Johansen, Geir Engebreth Johansen og Roar Edvardsen (henholdsvis nummer 1, 2 og 4 fra venstre) ønsker å etablere legemiddelindustri i Fredrikstad. Her sammen med seniorrådgiver Monica Larsen og adm.dir Karita Bekkemellem fra LMI og bystyremedlem Bjørnar Laabak.

Det er mange spennende prosjekter i Norge nå. Etablerte aktører bygger i Lofoten og i Ørsta. Nye aktører hekter seg på: I Sandefjord vil de bygge opp vaksineproduksjon fra scratch i den gamle postterminalen. På Gardermoen vil Oslo Airport City bygge et produksjonslokale. Og i Fredrikstad har tre investorer kjøpt Barco-bygget og vil fylle det med legemiddelproduksjon.

LMI ble invitert på besøk i produksjonslokalene, der Barco rydder seg ut til nye produksjonslokaler i Belgia.

7200 kvadratmeter med støvfrie produksjonslokaler, kontorlandskap og lagerplass. Og 25 måls tomt med byggetillatelse for utvidelse. Det har Roar Edvardsen nettopp kjøpt, sammen med medinvestorene Jan Johansen og Geir Engebreth Johansen. Formell overtakelse er onsdag 15. september.

De er bare på vurderingsstadiet når det kommer til konkrete løsninger for lokalene, men var veldig interesserte i å vite mer om legemiddelproduksjon – og ønsker å fortsette prosessen med vurderinger og sonderinger. De har mange gode selling points for dette lokalet, både størrelsesmessig, innholdsmessig og logistikkmessig – like ved havna.

Og bystyremedlem og Frp-politiker Bjørnar Laabak trekker frem mange gode poenger rundt Fredrikstad som en attraktiv by for næringsutvikling; med beliggenhet, infrastruktur og mye innovasjons- og industrikompetanse.

– Det blir veldig spennende å se om de kan bygge legemiddelindustri i Fredrikstad. Vi heier selvfølgelig på alle aktører som vil skape vekst i vår bransje og vil bidra med møteplasser og kompetansebygging. Og ikke minst er det veldig gledelig at det er vår bransje mange investorer nå retter fokuset mot, sier Karita Bekkemellem, administrerende direktør i LMI.

OMVISNING: LMI fikk omvisning i det som i dag huser Barco, men som snart blir tomme lokaler.
STØVFRITT: I produksjonslokalene er det helt støvfritt takket være avansert ventilasjonssystem.