Debatt: – Det finnes håp!

Nye coronamedisiner kan bidra til bedre vaksinedekning og billig medisinering i den tredje verden, mens det samtidig bidrar til økt beskyttelse i Norge, skriver LMIs Karita Bekkemellem i et debattinnlegg i Dagbladet.

Publisert 25. november 2021

Covax-initiativet, som skulle sikre også de fattigste landene tilgang til vaksiner, har ikke lyktes godt nok. Legemiddelindustrien har møtt pandemien med rekordrask utvikling av vaksiner, men de politiske fordelingsmekanismene har sviktet.

Legemiddelindustriens ulike aktører er en del av dette bildet. Mens noen selskaper har sørget for vaksiner som beskytter mot viruset i en rekordfart, har andre jobbet iherdig for å forske fram medisiner som behandler viruset.

Man trenger ikke være ekspert på global helse for å forstå hva dette kan bety for land som ennå ikke har fått tilgang til vaksiner, eller i Norge for å begrense sykehusinnleggelser og avlaste helsevesenet, skriver Bekkemellem.

Les hele debattinnlegget:

– Det finnes håp!