Bred omtale av NHO Geneo

I løpet av påsken ble stiftelsen av den nye landsforeningen nevnt av flere medieaktører, som E24, VG, Healthtalk og Dagens Medisin.

Publisert 19. april 2022

Den nye foreningen er for bedrifter, ideelle aktører og utviklingsselskaper som på ulike måter jobber for et bedre helse- og velferdssystem i Norge, som samarbeider med det offentlige.

– Dette handler om å løfte viktige næringer og de mulighetene disse representerer, slik at de får en annen plass i den politiske debatten i Norge, sa Bekkemellem til E24.

Flertallet enig om offentlig-privat samarbeid

Ifølge E24 ser 67 % av den norske befolkningen behovet for et økt offentlig-privat samarbeid, og at dette trygger fremtiden i helsesektoren. Dette er en økning fra 59 % i februar. Administrerende direktør i NHO, Ole Erik Almlid, ser dette som en mulighet til å løse viktige problemer i velferdssamfunnet.

– Det vil bli strammere i norsk økonomi fremover, og vi må gjøre det vi kan for at de tjenestene og produktene vi har er billigst og best. Vi tror den private innovasjonsevnen blir viktigere for å løse velferdsutfordringene, uttalte han.

Les hele saken i E24 her.