AbbVie og Thermo Fisher er blant Norges beste arbeidsplasser

Legemiddelindustrien har fornøyde ansatte, og i år er AbbVie og Thermo Fisher Scientific på hver sin 3.plass i kåringen av årets Great Place to Work.

Publisert 29. april 2022
THERMO FISHER: De ansatte i Thermo Fisher drar på høsttur på fjellet hvert år. Her er en liten del av gjengen.

Den internasjonale forskningsinstitusjonen Great Place to Work Institute (GPTW) har igjen kåret Norges beste arbeidsplasser. I kåringene er tillit til ledelsen, stolthet i jobben og opplevd fellesskapsfølelse blant faktorene som blir fanget opp. 186 virksomheter med til sammen over 29 800 medarbeidere er med i kåringen.

AbbVie har i år kommet på 3. plass i sin klasse for de minste bedriftene (20-49 ansatte), mens Thermo Fisher med sine 300 ansatte er på 3. plass i klassen Middels store bedrifter.

Thermo Fisher Scientific – en nykommer

Thermo Fisher Scientific, som holder til i Oslo og på Lillestrøm, har ganske nylig kommet inn på listene, forteller HR-sjef Eirik Nielsen.

– Vi begynte å jobbe systematisk med dette i 2018 og satte oss da som mål å bli en av Norges beste arbeidsplasser innen 2020. Det klarte vi, og nå har vi vært kåret til tredje beste arbeidsplass i vår klasse to år på rad. Vi er veldig stolte og fornøyde med å ha stabilisert oss der. Vi jobber bevisst med arbeidsmiljøet både på ledelsesnivå og på team-nivå, med egne handlingsplaner vi følger og justerer. Vi har særlig fokus på arbeidskultur, og jobber med at denne skal støtte oppom forretningsmålene våre. Senest nå på fredag tok vi med hele firmaet på Vippa og jobbet med organisasjonskultur en hel dag der, forteller Nielsen.

Selskapet er kjent for å produsere Ugelstadkulene, eller Dynabeads, en norsk revolusjon i verdensklasse. Kulene har mange bruksområder. Mest brukt er kulene innenfor diagnostikk, f.eks har de under pandemien blir brukt i millioner av Covid tester i hele verden. Et annet bruksområde er innenfor CAR-T terapi hvor man blant annet bidrar til å redde barn med leukemi. Kulene har fått sitt eget frimerke og Thermo Fisher har både vunnet Forskningsrådets innovasjonspris, Norwegian Tech Awards og Norges smarteste industribedrift for å nevne noe.

AbbVie – en gjenganger

AbbVie har vært med i teten i mange år, og fått førsteplass i sin klasse i 2014, 2017 og 2018, andreplasser i 2015, 2016, 2020 og 2021, og altså tredjeplass i år. Kommunikasjonssjef i AbbVie, Jan Lohne, er stolt over å holde seg på topp-lista i sin klasse.

– AbbVie har de siste ti årene jobbet hardt for å gjøre selskapet og selskapets norske hovedkontor på Lilleaker i Oslo til et vesentlig bedre sted å jobbe. Sentralt i dette arbeidet er at selskapets ansatte har en høy grad av innflytelse over egen arbeidssituasjon, hvordan de organiserer eget arbeid og balansen mellom arbeid og fritid. Vi har i mange år sørget for god lederforankring som vi mener er en en absolutt forutsetning. Det betyr at lederne har gått foran, tatt tilbakemeldinger på alvor og gjennomført avdelingsvise prosesser for å få alle med, og dessuten fulgt opp systematisk, mange ganger i året, i mange år. En annen viktig ting å trekke frem er det interne målet om stadig å bli bedre gjennom å lytte til våre ansatte, sier Lohne.

AbbVie er et forskningsdrevet, biofarmasøytisk selskap med 48 000 ansatte på verdensbasis. Forskning og innovasjon er hjørnesteinene i virksomheten, og de jobber for å oppdage, utvikle og tilby legemidler innen blant annet immunologi, onkologi, virologi, nevrologi og øyehelse. I Norge er de ansatte opptatt av å få bidra til å hjelpe helsepersonell slik at de kan behandle sine pasienter på best mulig måte. De er opptatt av riktig legemiddelbruk som bidrar til rett behandling, til rett pasient, til rett tid.