
Det som imidlertid hjelper, er forskning!
Diabetes type 2 forveksles ofte med diabetes type 1, pasienter stigmatiseres, og til og med helsepersonell kaller fremdeles sykdommen for «sukkersyke» – et foreldet og misvisende begrep.
Legemiddelpodden har invitert professor Kåre Birkeland fra Oslo universitetssykehus, lege og medisinsk rådgiver Ingvild Felling Meyer fra Boehringer-Ingelheim og farmasøyt og medisinsk sjef Trond Methi fra Novo Nordisk for å snakke om hva som skjer på diabetes type 2-feltet for tiden. Hvordan kan legemiddelindustrien bidra til bedre folkehelse ved å forebygge og behandle sykdommer som denne? Hva kan pasientene selv gjøre?
I denne episoden får du lære mer om hva diabetes type 2 egentlig er, hvilken behandling som er vanlig nå, og hvilke behandlinger som er på vei. Kan vi håpe på at diabetes – type 1 og 2 – kan utryddes?

Kåre Birkeland er professor ved Avdeling for transplantasjonsmedisin ved Universitetet i Oslo, overlege ved Oslo universitetssykehus, sentral ved Oslo diabetessenter, og har forsket på diabetes type 2 i over 30 år. Han er en pionér innen klinisk forskning på type 2-diabetes både i Norge og internasjonalt.
Trond Methi er farmasøyt, og jobber som medisinsk direktør i legemiddelselskapet Novo Nordisk. Han har jobbet med diabetesfeltet i mange år, både i Novo Nordisk og i Eli Lilly.
Ingvild Felling Meyer er lege, tidligere fastlege og startet for noen år siden en egen klinikk (4M-klinikken) med oppfølging av blant annet personer med diabetes type 2. Hun har vært seniorrådgiver i Helsedirektoratet, med ansvar for diabetesretningslinjen og nasjonal diabetesplan, og er nå medisinsk rådgiver på diabetesfeltet i legemiddelselskapet Boehringer-Ingelheim.
Programleder: Eline Feiring