Watch Media lanserer ny avis om den norske helsebransjen

Watch Media fortsetter ekspansjonen i Norge når selskapet nå lanserer MedWatch – som skal dekke helsenæringen.

Publisert 20. september 2022
REDAKTØR: Anne Grete Storvik. Foto: MedWatch

De skriver i en pressemelding at MedWatch vil, med en dedikert, fagsterk redaksjon, gå tett på selskaper og nøkkelpersoner som jobber med legemidler, bioteknologi, diagnostikk og lab, medtek, og ikke minst, e-helse.

– Helsenæringen er i sterk vekst i Norge, og er et glimrende eksempel på hvordan forskningen og kunnskapssamfunnet spiller en stadig viktigere rolle i norsk næringsliv, sier Øyvind Henriksen, nyhetsredaktør for Watch Medias utgivelser.

Han mener helsebransjen i Norge fortjener mer oppmerksomhet fra pressen.

– Våre redaksjoner består av næringslivsjournalister og redaktører som er – eller blir – spesialister i de bransjene de dekker. Vi er overbeviste om at en sterk journalistisk dekning, både når ting går bra og når ting er vanskelig, styrker den enkelte bransje, sier Henriksen.

Tidligere i Dagens Medisin

MedWatch har allerede ansatt en erfaren helsejournalist for å lede redaksjonen. Anne Grete Storvik blir redaktør for den nye avisen. Hun kommer fra FinansWatch og har solid journalistisk erfaring med å dekke helsefeltet etter mer enn ti år i Dagens Medisin.

For Watch Media er den kommende lanseringen av MedWatch i Norge neste skritt i en langsiktig strategi. Her er ambisjonen er å gi beslutningstakere i og rundt norsk næringsliv en tettere og bedre dekning av menneskene og selskapene i landets viktigste bransjer.

– I Watch Media dekker vi ikke bare de største selskapene, vi går tett på både små og store virksomheter med kritisk og uavhengig næringslivsjournalistikk som fokuserer på substans, sier internasjonal redaktør Rasmus Emborg i Watch Medier.

Femte nettavis

MedWatch blir Watch Medias femte nettavis i Norge. For tre uker siden offentliggjorde selskapet planene om å lansere EnergiWatch i løpet av høsten. Etter lanseringen av FinansWatch våren 2020 har selskapet også lansert AdvokatWatch og EiendomsWatch. De fem redaksjonene jobber side om side i Watch Medias redaksjon i Oslo sentrum.

– Norsk næringsliv har tatt godt imot våre tre første bransjemedier. Dersom EnergiWatch og MedWatch får samme mottakelse, er vi veldig fornøyd, sier Emborg.

Watch Media i Norge er eid av danske Watch Medier, en del av JP/Politikens Hus. Watch Medier har i Danmark bygd opp landets største næringslivsredaksjon. Fra København og Århus dekker redaksjonen i alt 16 bransjer, inkludert MedWatch, som utgis både på dansk og engelsk.