Leif Rune Skymoen på Blodkreftforeningens landskonferanse

LMIs direktør Leif Rune Skymoen holdt på fredag 5. mai et innlegg på Blodkreftforeningens landskonferanse.

Publisert 9. mai 2023
Leif Rune Skymoen

I sitt innlegg viste Skymoen til WAIT- rapporten om tilgang i EU, blodkreft som satsningsområde i EFPIA, og hvordan den nye regjeringsplattformen gir gode forutsetninger for å jobbe mot raskere tilgang av livsviktige medisiner for kreftpasienter.

– Vi i LMI er en konstruktiv partner i å skape gode systemer i Norge, slik at norske pasienter får tilgang til den beste behandlingen – så raskt som mulig, sier Skymoen.

Samarbeidet mellom LMI, FFO, Melanor og Kreftforeningen har ført til en utarbeidelse av felles innspill med konkrete løsningsforslag for å sikre pasienttilgang, at de nye legemiddelpolitiske målene ivaretas og at tiltak for de som har store medisinske behov blir innført, ved å ha et uavhengig organ som vurderer utviklingen i Nye metoder.

– Pasientforeninger som Blodkreftforeningen gjør en uvurderlig jobb for dem som rammes av sykdom, og for deres familier. De er dessuten viktige stemmer i samfunnsdebatten. Jeg vil takke Blodkreftforeningen for deres utrettelige arbeid. Våre medlemsselskaper fortsetter å jobbe hver eneste dag for at det skal komme nye og bedre behandlinger, sa Skymoen.