AbbVie i Norge får ny daglig leder

Publisert 10. juli 2017

Lena Nymo Helli er utnevnt til ny daglig leder for AbbVie Norge. Pierre-Claude Fumoleau, som har ledet AbbVie i Norge siden mars 2016, tar over som daglig leder i AbbVie Frankrike.

Portrett av Lena Nymo Helli og Pierre-Claude.

Lena Nymo Helli er ny daglig leder i AbbVie Norge, mens Pierre-Claude Fumoleau tar over rollen i hjemlandet Frankrike.

Lena Nymo Helli har mer enn 20 års erfaring fra legemiddelindustrien og har hatt ulike roller i Norge, Skandinavia og Norden både fra medisinsk avdeling og fra salgs- og markedsavdelinger. Lena startet i Abbott i 2010 som medisinsk direktør for Norge. I 2012 ble hun Business Unit Director for Immunologi i AbbVie i Norge og siden 2015 har hun vært Business Unit Director for Immunologi for Tyskland. Hun er utdannet farmasøyt fra Universitet i Oslo og har en Executive Master of Management-grad fra Handelshøyskolen BI. Fra 1. september i år er hun AbbVie Norges nye daglige leder.

– Det er veldig spennende å ta over som leder for AbbVie i Norge. Jeg tar over en sterk organisasjon og ser frem til å nå viktige mål sammen med alle våre dyktige medarbeidere i Norge.  AbbVie har vært en viktig pådriver for å utvikle en sterk innovasjonsbasert helseindustri i Norge og jeg gleder meg til å bygge videre på dette arbeidet. Jeg ser store muligheter i Norge for et innovasjonsdrevet selskap som AbbVie, sier Helli.

Pierre-Claude Fumoleau vender nå tilbake til hjemlandet for å ta over AbbVies virksomhet der.

– Jeg har hatt en flott tid og det har vært morsomt å lede AbbVie i Norge. Det jeg kommer til å huske aller best fra min periode her er at vi ble kåret til Norges beste arbeidsplass i 2017. Jeg er stolt over å kunne levere fra meg en sterk organisasjon og ønsker Lena lykke til i jobben som ny daglig leder, sier Fumoleau.