Koronaviruset

I 2020 skapte koronaviruset unntakstilstand verden over. Det var krevende tider for alle, inkludert legemiddelindustrien, som blant annet jobbet med å sikre leveransene sine, og med å utvikle nye medisiner og vaksiner mot viruset.

Publisert 19. mars 2020

LMI jobbet kontinuerlig med å få ut saker knyttet til legemiddelindustrien og koronaviruset. Her er et utvalg:

Spørsmål og svar om koronavaksiner

Hvordan har man kunnet utvikle covid-19-vaksiner så raskt? Hvor effektive og sikre er de, og når kan vi vente at vaksinene er klare for distribusjon? Les vår Q&A her.

Tall og fakta om covid-19-vaksinene

Hva vet vi om vaksinene som er under utvikling mot covid-19? Hvem utvikler dem, hvor mange har prøvd dem, hvor sikre er de og hvilke får vi til Norge? Les saken her.

Leder-intervjuer

I LMIs serie snakker vi med daglige ledere i legemiddelindustrien i Norge om hvordan de jobber i kampen mot koronaviruset. Oversikt over alle intervjuene.

Fortsatt begrensninger i industribesøk ved sykehusene / Continued restrictions on visits to hospitals for the pharmaceutical industry

Koronapandemien fortsetter, og det samme gjør begrensningene i eksterne monitoreringsbesøk ved sykehusene i forbindelse med kliniske studier. Les saken her. English version here.

Virus korona hansker

Den norske legemiddelindustriens bidrag i Korona-krisen

Denne saken vil bli fortløpende oppdatert med informasjon som synliggjør legemiddelindustrien i Norge sine korona-relaterte bidrag til samfunnet i disse krisetider. Les saken her.

Oppdatert kommunikasjon med helsepersonell og sykehus/ Updated communication with healthcare personnel and hospitals

Mange kliniske studier settes på vent i disse tider. Her legger vi fortløpende ut informasjon vi mottar fra de ulike sykehusene og forskningspostene. Les saken her. English version here.

Legemiddelindustriens innsats mot koronaviruset

Legemiddelindustrien er engasjert i flere globale initiativ for å utvikle vaksiner, diagnostikk og behandlinger mot det nye koronaviruset. Industrien donerer også store summer og medisinsk utstyr til hjelpeorganisasjoner. Les saken her.

Korona virus

Forskningsoversikt koronaviruset

Den pågående pandemien til sars-CoV-2-viruset som forårsaker covid-19-sykdommen, har utløst store globale tiltak i medisinsk forskning og utvikling. Les saken her.

Regulatorisk fleksibilitet under koronakrisen

I en krisesituasjon med økt etterspørsel av legemidler og potensielle utfordringer innen produksjon og distribusjonskjeden, må det gjøres noen tilpasninger av regelverket for å sikre legemidler til befolkningen. Saken blir oppdatert fortløpende. Les mer her.

Nyttige lenker om koronaviruset:

Nasjonal oversikt over covid-19-studier

Folkehelseinstituttet – samleside korona

Statens legemiddelverk – temaside Covid-19

Helsedirektoratet – samleside korona

Regjeringen – samleside korona

Har du tips eller ønsker om saker vi bør skrive? Kontakt kommunikasjon@lmi.no eller en på LMIs kommunikasjonsteam direkte.

Følg med på LMI.no fremover, for viktig informasjon og relevante nyheter.