#WeWontRest

Legemiddelindustrien

Legemiddelindustrien (LMI) er bransjeforeningen for legemiddelindustrien i Norge. Medlemmene våre er små norske gründerselskaper, store multinasjonale selskaper og både store og små produksjonsselskaper.

Felles for dem alle er at de utvikler, produserer, selger eller markedsfører legemidler i Norge. Alle medisiner du får på apotek, sykehus eller hos legen er det vi som leverer. Det er vi stolte av.

Våre rundt 60 medlemsselskaper har til sammen rundt 4000 ansatte. Dette er forskere, leger, sykepleiere, farmasøyter, jordmødre, fysioterapeuter, biologer, helseøkonomer, ingeniører og en rekke andre yrkesgrupper. Det er dedikerte, dyktige mennesker som brenner for jobben sin, og som ønsker å bidra til å utvikle innovasjoner som kommer pasienter og samfunnet til gode. Med innovasjoner mener vi blant annet medisiner, diagnostiske verktøy og andre helseløsninger for både mennesker og dyr.

Sykdom sover aldri, og vi kan heller ikke gi oss før vi har gjort det vi kan for at verden skal bli et friskere sted – for alle. #WeWontRest

Les mer om #WeWontRest på vår europeiske moderorganisasjon EFPIAs nettsider.

Innovasjoner

Vi i legemiddelindustrien må være både tålmodige og utålmodige. Tålmodige, fordi det tar mange år å utvikle nye medisiner. Mye av grunnforskningen starter i akademia; ved universiteter og sykehus. Det er her de første aha-opplevelsene skjer. Men veien fra laboratoriet til en ferdig medisin er lang. Det tar mange år og koster milliarder. Den muligheten har ikke akademia, og derfor starter samarbeidet med legemiddelindustrien tidlig.

Medisiner utgjør en betydelig del av legens verktøykasse, og det meste av behandlingen som gjøres i sykehus i dag hadde ikke vært mulig uten medisiner. Kravene til sikkerhet for forbrukerne er store; du skal kunne stole på at våre medisiner er trygge og at de virker som de skal. Vi må også være utålmodige, fordi vi vet at vår kunnskap og nyskapning kan gi hjelp og nytt håp til mange syke pasienter.

I løpet av de neste årene kan det komme viktige medisinske fremskritt som vil endre livet til tusenvis av pasienter. Dette er de seks innovasjonsområdene vi mener vil bety mest.

Med over 7000 medisiner under utviking, gir vi oss ikke før alle som er berørt av sykdom kan se frem til en lysere morgendag.

I legemiddelindustrien jobber det mennesker fra en rekke yrkesgrupper, og sammen har de den kompetansen som kreves for å forske videre og bringe innovasjonene fra laboratoriet via omfattende kliniske studier og til slutt i produksjon og ut til pasientene.