Holdt seminar for stortingspolitikere

Publisert 14. april 2015

Det ble gode diskusjoner da engasjerte politikere fikk en innføring i legemiddelbransjen.

BANEBRYTENDE BEHANDLING: Thermofishers leder i Norge, Ole Dahlberg, engasjerte de folkevalgte da han fortalte om deres sensasjonelle behandlingsmetode – og hvorfor de til tross for flere oppkjøp har fått bli i Norge.

LMI inviterte denne uken Helse- og omsorgskomiteen til seminar. Hvem er vi? Hva står vi for? Hva er vårt bidrag til samfunnet? Og hvilke utfordringer står vi overfor? I løpet av to timer ga foredragsholderne mange svar, og stortingspolitikerne kvitterte med gode spørsmål og gode diskusjoner.

INNLEDET: LMIs styreleder Bjørn Fuglaas innledet seminaret med å fortelle politikerne hvem vi er. Til høyre Tone Wilhelmsen Trøen (H) og Kari Kjønaas Kjos (FrP).

Styreleder i Legemiddelindustrien, Bjørn Fuglaas, innledet seansen sammen med LMIs administrerende direktør Karita Bekkemellem. De ga et overordnet bilde av bransjen, før stafettpinnen gikk til Ole Dahlberg, administrerende direktør i Thermofisher i Norge. Han kunne fortelle om deres banebrytende behandlingsmetode, med de norskutviklede Uglestadkulene.

LMIs styrerepresentanter Jan Anders Istad og Veronika Barrabes tok for seg finansiering og pris, et tema det ble diskusjoner om, spesielt angående Beslutningsforum og forskjeller på sykehusfinansiering og blåreseptordning.

ENGASJERT: Fremskrittspartiets Harald Tom Nesvik tok oftest ordet av politikerne – og var spesielt engasjert da det ble snakk om finansiering og innkjøpsmodeller.

LMIs Lars Alnæs kunne fortelle politikerne hva bransjen gjør for å rydde opp når det gjelder markedsføring – og ikke minst hvorfor industrien bør få anledning til å lage informasjonsmateriell som helsepersonell kan dele ut etter forskrivning.

Karita Bekkemellem avsluttet miniseminaret med å applaudere HelseOmsorg21-prosessen, samt å understreke bransjens forventninger til den kommende legemiddelmeldingen.