Fikk stor oppmerksomhet på Asco

Publisert 5. juni 2015

Mange nordmenn fra legemiddelbransjen var tilstede under Asco, verdens største kreftkongress. Blant dem var landssjef Hilde Bech i BMS, som var spesielt fornøyd etter årets seanse.

HØYT OPPE: Landssjef Hilde Bech i BMS er godt fornøyd med årets Asco-kongress i Chicago.

Under årets Asco-kongress var det presentasjonen av resultatene fra kombinasjonsstudien med Yervoy (ipilimumab) og nivolumab ved behandling av føflekkreft som fikk stor oppmerksomhet. Tusenvis av mennesker satt i salen da dataene ble presentert. Og etter pressekonferansen tidligere i uka, ble det store oppslag både i nasjonale og internasjonale medier.

– Det å nå kunne vise studieresultater hvor kombinasjonen av Yervoy og en annen immunterapi gir enda bedre overlevelse gjør oss glade og optimistiske på norske pasienters vegne.  Reaksjonene fra både det norske og utenlandske fagmiljøet var overveldende, sier hun.

Hva betyr det for dere som firma å være representert på slike kongresser? Og for deg som daglig leder?

– Et av våre viktigste fokusområder er å samarbeide med medisinske fagmiljøer verden over, for å bidra til å bringe innovative medisiner til norske pasienter. Bristol-Myers Squibb investerer over 20 milliarder kroner i forskning hvert år, og vi har forpliktet oss til å forske på immunonkologi i kampen mot kreftsykdom. Det å kunne reise med et helt team av dyktige medarbeidere til verdens største kreftkongress, hvor vår banebrytende forskning ble presentert, er viktig for å kunne bidra med førstehånds informasjon til alle våre samarbeidspartnere, i tillegg til å møte mange av dem på kongressen. Når vi har mulighet til å reise sammen på et viktig arrangement som dette, med alle de ulike funksjonene representert, bidrar det jo også til en sterk teambuilding i vårt team, noe som er svært viktig for meg.

For meg personlig var det viktig å delta sammen med flere fra den norske ledergruppen i BMS Norge for å møte fagmiljøet og være tilstede for å diskutere dataene fra våre studier. I tillegg til å dele innsikt og begeistring med hele teamet, forteller hun.

Dere fikk mye medieoppmerksomhet i år. Hva betyr det for dere?
– Dataene som ble presentert på ASCO representerer nye medisinske gjennombrudd. Det er gledelig for oss å se at også norske medier, i selskap med de store internasjonale mediehus, har vist svært stor interesse for disse dataene. Vi opplever at vi har verdens beste jobb fylt med mening, når vi kjemper for at norske pasienter skal få tilgang til ny innovativ medisin, slik som disse vi har sett presentert på ASCO nå. Når det blir satt fokus på vårt arbeid i mediene motiverer det oss bare enda mer til å kjempe videre i kampen mot kreftsykdom. Vi ønsker at norske pasienter så raskt som mulig skal få mulighet til å bruke innovative legemidler som blir godkjent på det norske markedet, forteller en fornøyd BMS-sjef.