Stortingspolitikere besøkte Mundipharma

Publisert 3. september 2015

I forrige uke fikk Mundipharma besøk av to engasjerte stortingspolitikere.

DIALOG: Stortingspolitikerne Tone Wilhelmsen Trøen og Bente Stein Mathisen fikk servert gode innspill fra Mundipharmas nordiske leder Anders Fogstrup og de andre i Mundipharma. Til høyre sitter Ole Christian Halvorsen og i bakgrunnen Harald Undersrud og Anna Carin Berggren.

Selskapet benyttet anledningen godt, og presenterte både selskapsstruktur, hva de jobber med – og ikke minst hva de bidrar med for å være en viktig partner i Helse-Norge.

Mundipharma har nylig vært gjennom en omstilling, hvor de nå har fått en nordisk modell – med en nordisk leder som øverste leder. Men de beholder sitt apparat for øvrig i Norge.

Den nordiske sjefen heter Anders Fogstrup, er dansk og var tidligere GM for danske Mundipharma (som der heter Norpharma).

– Vi vil ha nordisk stamme og lokalt eierskap. Vi ønsker derfor en sterk organisasjon ute i landene, det gir en bedre koordinering av ressursene, fortalte han til Tone Wilhelmsen Trøen (H) i Helse- og omsorgskomiteen og Bente Stein Mathisen (H) i Arbeids- og sosialkomiteen.

Selskapet fikk også presentert sine terapiområder, og ikke minst Mobid-2, et spennende verktøy for smertekartlegging – og opplæring, som de bruker sammen med helsepersonell på norske sykehjem.

Ronny Nordvik, leder samfunns- og myndighetskontakt i Mundipharma, var godt fornøyd med møtet:

– For oss er der helt avgjørende med en god og åpen kommunikasjon med våre helsemyndigheter. Vi er også meget stolte av å kunne presentere Mundipharma som en seriøs og transparent samarbeidspartner, samt en viktig bidragsyter i norsk helsevesen. Vårt mål er at vår kunnskap skal gi den trygghet som er nødvendig for god og riktig bruk av våre legemidler, sier Nordvik.

GOD DISKUSJON: Samarbeidsklimaet i Helse-Norge – og selskapets etikk var i fokus under besøket. Og stortingspolitkerne uttrykte at de likte hva de hørte. Det ble også gode diskusjoner, blant annet om LAR.